Zeynep Bodur Okyay'ın açıklamaları MKEK'i fena kızdırdı

Zeynep Bodur Okyay'ın açıklamaları MKEK'i fena kızdırdı

KALE Grubu Başkan ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay'ın 'Tüfekte hayal kırıklığı' açıklaması MKEK'i kızdırdı..

Zeynep Bodur Okyay'ın açıklamaları MKEK'i fena kızdırdı
16px
24px
05.08.2016 05:06
ABONE OLgoogle
Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Çanakkale'de bir grup gazeteciye gündeme ilişkin açıklamalar yapmıştı. 

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberinde "Tüfekte hayal kırıklığı" diye bir bölüm vardı. O açıklamalar MKEK sert tepki gösterdi. Ancak MKEK, açıklamayı yanlış gazeteciye gönderdi. 

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın köşesinde yer alan o kısım...

MKEK: MİLLİ TÜFEK’TE ANA YÜKLENİCİ BİZİZ 

KALE Grubu Başkan ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, geçen hafta Çan’daki sohbetimizin bir bölümünde Milli Piyade Tüfeği (MPT) projesindeki hayal kırıklığını dile getirdi, ben de yazımda yansıttım.Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan (MKEK) yazımın o bölümüne itiraz geldi:- MPT, 9 Nisan 2008 tarihli Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla MKE ana yükleniciliğinde, Kalekalıp A.Ş. alt yükleniciliğinde gerçekleştirilen milli bir projedir. MKEK, Türkiye’de uzun namlulu silah ihtiyacını karşılayan tek yerli kuruluş olduğunu belirtti:- İlk yerli piyade tüfeğinin tasarım sorumluluğu MKEK’e verilmiştir.MKEK, Okyay’ın tasarımla ilgili iddiasına şiddetle karşı çıktı:- Alt yüklenici firmanın, “MKEK’in tasarım yeteneği yoktu, MPT-76’yı biz tasarladık” beyanı gerçeğe aykırıdır.MKEK’ten gelen açıklama özetle böyle...

ZEYNEP BODUR OKYAY NE DEMİŞTİ

Tüfekte hayal kırıklığı

Milli piyade tüfeği konusuna da değinen Zeynep Bodur Okyay, başlangıçta 191 bin adet olarak planlanan üretimin 35 bin adede düşürüldüğünü, bunun da sadece 15 bin adedini kendilerinin üreteceğini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde