Zeybekci: İsrail'i destekleyeni boykot edin

Zeybekci: İsrail'i destekleyeni boykot edin

Ekonomi yönetiminden İsrail'e destek veren markalara boykot çağrısı geldi.

Zeybekci: İsrail'i destekleyeni boykot edin
16px
24px
22.07.2014 16:00
ABONE OLgoogle
Ekonomi Bakanı Zeybekci, İsrail mallarının boykotuna ilişkin, "Eğer herhangi bir markanın bu İsrail terörünü destekleyen bir açıklaması varsa onun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım" dedi.

Ekonomi yönetiminden İsrail'e destek veren markalara boykot çağrısı geldi. TİM üyelerini kabul eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail mallarının boykotuna ilişkin değerlendirme yaptı.

İsrail mallarının boykot edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Zeybekci, "Herhangi bir markanın, bu İsrail terörünü destekleyen açıklaması varsa, onun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım. Gerek yerel yönetimler gerek devlet gerek sivil toplum kuruluşları gerek TİM gerekse de diğer tüm kurum ve kuruluşlarımız olarak boykotu sonuna kadar yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Geçen hafta G20 Ticaret Bakanları Zirvesi için Sidney'de olduğunu hatırlatan Zeybekci, orada da hükümet olarak İsrail devletini kınadıklarını söyledi.

Bunun da karşılık bulduğunu anlatan Zeybekci, "Dünyanın bunu protesto ettiğini görüyoruz, biliyoruz. Maalesef bazı ülkeleri anlamak mümkün değil. İsrail'in yaptığı bu devlet katliamını bir meşru müdafaa olarak görmek aklı yok saymak, vicdanları yok saymak demektir" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde