Zaman Gazetesi'nin eski sahibi nerede yakalandı

Zaman Gazetesi'nin eski sahibi nerede yakalandı

FETÖ Soruşturması kapsamında Zaman gazetesi eski sahibi Alaaddin Kaya Balıkesir Edremit'te yakalandı.

Zaman Gazetesi'nin eski sahibi nerede yakalandı
16px
24px
19.08.2016 21:49
ABONE OLgoogle
FETÖ Soruşturması kapsamında Zaman gazetesi eski sahibi Alaaddin Kaya sorgu için Ankara'ya gönderildi. Fetullah Gülen'in uzun yıllardır yanında bulunan Alaaddin Kaya, örgütün tepedeki isimlerinden biri olarak biliniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün önemli isimlerinden Alaaddin Kaya Edremit'te yakalandı. Paralel örgütün medya organizasyonunun tepe ismi olan Alaaddin Kaya Mayıs ayında savcılığa bir mektup göndererek örgütten ayrıldığını açıklamış ancak bu çıkış inandırıcı bulunmamıştı.

15 Temmuz darbesinden sonra da teslim olmak yerine firar etmeyi tercih eden Aladdin Kaya'nın darbenin imamı Adil Öksüz kadar önemli bir isim olduğu belirtiliyor. Zaman Gazetesi'nin Fetullahçıların eline geçmesinde kilit rol oynayan Aladdin Kaya, uzun yıllar medya imamlığı yapmıştı.

Papa-Fetullah Gülen görüşmesini organize eden Aladdin Kaya, birçok kirli ilişkilerin içinde olduğunun altı çiziliyor. FETÖ'nün vitrindeki isimlerinden biri olan Kaya'nın emniyet ve savcılık ifadesi çok önemli.

LATİF ERDOĞAN: ADİL ÖKSÜZ KADAR ÖNEMLİ İSİM

Kaya'nın gözaltına alınmasını A Haber'e değerlendiren Latif Erdoğan, Kaya isminin Adil Öksüz kadar önemli olduğunu vurgulayarak anlatacaklarının FETÖ'yü anlama bakımınından yeni bir boyut katacağını söyledi.

Kaya'nın işin başından beri her şeye vakıf olduğunu vurgulayan Erdoğan çok ciddi, özel uluslararası ilişkilerle ilgili sorulara samimi cevaplar verirse çok önemli bilgilere ulaşılacağını kaydetti. Erdoğan, Kaya'nın Adil Öksüz kadar önemli bir isim olduğunu vurguladı.

KAYA 'İSTİFA ETTİM' DEMİŞTİ

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaaddin Kaya, savcılığa Paralel Yapı'dan istifa ettiğini bildiren dilekçe sunmuş "Bunlara kazara verdiğim selamı geri alıyorum" şeklinde ifade kullanmıştı.

ERDOĞAN SAVCILARA GİTMESİ ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Bunun üzerine Paralel Yapı ile mücadelenin sembol ismi Latif Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na FETÖ'den istifa ettiğine dair dilekçe veren Alaadin Kaya'ya samimiyet çağrısı yapmıştı. Erdoğan, SABAH'ın, eski Zaman Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Alaaddin Kaya'nın FETÖ'den istifa ettiği yönündeki haberini değerlendirmiş, "Eğer pişmanlık hisleriyle ifade vermeyi düşünüyorsa ve bunda da samimiyse yapacağı tek iş, hiç vakit geçirmeden düşündüğünü icra etmeli, savcılığa gitmelidir. Böylesi bir teşebbüs hiç kuşkusuz devletin yeni bilgilere ulaşmasına sebebiyet vereceği gibi, onun konumunda olup da şu anda tereddüt yaşayanları da olumlu yönde etkileyecektir. Ve bu da paralel yapıyla mücadelede bizlere çok büyük bir sıçrama yaşatacaktır." sözlerini kullanmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde