Yunanlılar Türkiye'nin madenlerini böyle götürüyor

Yunanlılar Türkiye'nin madenlerini böyle götürüyor

Ümit Yalım, Yunanistan’ın Türk madenlerini çaldığını öne sürdü.

Yunanlılar Türkiye'nin madenlerini böyle götürüyor
16px
24px
31.03.2017 13:35
ABONE OLgoogle

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Ege’deki adalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milli Güvenlik Kurulu’nun iki gün önceki “Ege Denizi’nde oldubittilere kesinlikle izin verilmeyeceği” şeklinde açıklamayı “hiçbir ifade etmiyor” diyerek eleştiren Ümit Yalım, Yunanistan’ın Türk madenlerini çaldığını öne sürdü.

“Muğla İl sınırları içinde bulunan Sakarcılar Adası’ndaki ulusal madenlerimiz Yunanistan tarafından alenen çalınıyor.” diyen Ümit Yalım, şöyle devam ediyor:

“Muğla Sakarcılar Adası, işgal altında olan 18 ada arasında bulunuyor. Datça Yarımadasının tam karşısında bulunan Sakarcılar Adası, 1923 Lozan Antlaşması ile İtalya’ya verilmedi, 1947 Paris Antlaşması ile Yunanistan’a devredilmedi. Sakarcılar Adası, İstanköy Adası’na 5 mil, İncirli Adası’na 2,5 mil mesafede olup anılan adalara bağlı ya da bitişik adacık değildir. 5 Km. uzunluğundaki Muğla Sakarcılar Adası, 2004 Yılından beri tam 13 yıldır Yunan işgali altında. 

Muğla Sakarcılar Adası’nda perlit ve ponza madeni var. İnşaat sektöründe ve tarımda kullanılan madenler tam 13 yıldır Yunanistan tarafından çalınıyor. Hem de Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin gözünün önünde. Yunanistan, adanın kuzeydoğusuna ve güneyine açtığı iki adet maden ocağını harıl harıl işletiyor.

Madenler, adaya getirilen iş makinaları ve taşıyıcı bantlar ile adanın iskele bölgesine taşınıyor. Adadaki iskelelerden gemilere yüklenen perlit ve ponza madeni Yunanistan’a götürülerek pazarlanıyor. Yunanistan, maden hırsızlığı yaparak sırtımızdan para kazanıyor. Türkiye’nin kasasına girmesi gereken para Yunanistan’ın kasasına giriyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde