Yunanistan, işgal ettiği 6 adamıza 10 üs kurdu

Yunanistan, işgal ettiği 6 adamıza 10 üs kurdu

Ege Denizi’nde 18 adamızı işgal eden Yunanistan, bunlardan 6’sına askeri yığınak yapıyor. Kurulan 10 üste, 4 bin asker bulunuyor. Üslerdeki ağır silahların namluları da Türkiye’ye çevrilmiş halde

Yunanistan, işgal ettiği 6 adamıza 10 üs kurdu
16px
24px
20.06.2017 04:50
ABONE OLgoogle

Ege Denizi'nde uluslararası hukuka göre, Türkiye'ye bağlı olan 18 adamızı ve 1 kayalığımızı işgal eden Yunanistan, bu bölgelerde askeri üsler kuruyor.

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanistan'ın 6 adamızda, 6'sı kara kuvvetleri, 2'si deniz kuvvetleri ve 2'si de helikopterler için olmak üzere toplam 10 askeri üs kurduğunu belirtti. Yalım, topraklarımızdaki Yunan üslerini şöyle sıraladı:

Yunanistan'dan işgal ettiği adamızda tatbikat

– Koyun Adası'ndaki kara üssünde 1 tabur asker var. Adaya ayrıca deniz ve helikopter üssü de kurulmuş. Deniz üssünde sualtı taarruz komandoları da görev yapıyor.

– Eşek, Bulamaç ve Hurşit adalarında birer tabur asker var. Eşek Adası'nda deniz ve helikopter üssü de bulunuyor.

– Muğla'nın Kalolimnoz ve Keçi adalarındaki kara üslerinde birer tabur asker var.

– İzmir'e bağlı Venedik Kayalıkları'ndaki deniz fenerinde de gözetleme yapılıyor.

Yıldırım, Çipras'ın yüzüne bunları söyledi...

YUNAN ASKERİ ÜSLERİ 13 YILDIR FAALİYETTE

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanistan'ın işgal ettiği adalarda kurduğu bu üslerin 2004'ten beri 13 yıldır faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürdüğünü belirtti... 

DİĞER ADALARDA DA VAR

Yalım, “Türkiye'ye yönelik harekat için ileri karakol olarak tahkim edilen bu üslerdeki asker sayısı 4 binin üzerinde. Anılan adaların dışındaki Türk adalarında ise sınırlı miktarda Yunan askeri var” dedi.

Adalara yerleştirilen Yunan vatandaşlarının da milis olarak donatılıp eğitimden geçirildiğini kaydeden Yalım, Yunanistan'ın bu adalardaki üslerine top ve uçaksavar gibi ağır silahlar yerleştirdiğini, bu silahların namlusunun Türkiye'ye çevrili olduğunu kaydetti.

Saygı Öztürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde