Yönetim atanamadı: Aras Kargo ortada kaldı

Yönetim atanamadı: Aras Kargo ortada kaldı

Aras Kargo’nun hissedarları Evrim Aras ile Austrian Post’un hisse ihtilafı çözülemiyor.

Yönetim atanamadı: Aras Kargo ortada kaldı
16px
24px
01.08.2016 06:43
ABONE OLgoogle
Cuma günü genel kurulda yönetim atanamazken Evrim Aras, Austrian Post’un % 25 hissesini almaya talip olduğunu söyledi. Austrian Post da hissesini % 75’e çıkarmak için 100 milyon euro vermeye hazır.

Aras Kargo’nun hissedarları Evrim Aras ile Austrian Post arasındaki hisse ihtilafı çözülemiyor. Evrim Aras, Austrian Post’un yüzde 25 hissesini almaya hazır olduğunu söylerken şirketin yüzde 25’lik hissesini ek yüzde 50 hisse daha alabilme opsiyonuyla 2013 yılında 125 milyon TL’ye alan Austrian Post, hisse oranını yüzde 75’e çıkarmak için 100 milyon euro ayırdığını açıkladı. Son olarak 29 Temmuz’da gerçekleştirilen genel kurulda ortaklar yine uzlaşamadı ve yönetim kurulu atayamadı.

Evrim Aras, dün yaptığı yazılı açıklamada, yabancı ortak Austrian Post ile Aras Kargo’yu bir dünya markası haline getirmek vizyonunda buluşamadıklarını açıkladı. Büyüme ve iş geliştirme alanlarında ortak hareket edecek bir yönetim kurulu oluşturma kararı alınamadığınıkaydeden Aras, “Avusturya Post’un Aras Kargo’daki yüzde 25 hissesini almaya hazırım” dedi.

Türkiye’ye güveniyoruz

Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesini elinde bulunduran Austrian Post, toplamda yüzde 75’lik hisseyi almak için Haziran ayında süreç başlatmıştı. Şirketin CEO’su Georg Poelzl geçen hafta yaptığı yazılı açıklamada da “Zorluklara rağmen Türkiye büyük bir ülke ve Türk ekonomisi büyüyen bir ekonomi. Biz Türk ekonomisine güveniyoruz. Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz” dedi.

‘Doğru partner değilmiş

’ARAS Kargo, 2015 yılında 830 milyon lira ciroya ulaştı. Aras’ın 2016 için hedefi yüzde 19 büyüme yakalamak ve 1 milyon TL ciroya ulaşmak. Evrim Aras, daha önce yaptığı bir açıklamada, “Aras Kargo’yu Türkiye’nin dünya markası haline getirmek istiyoruz. Geçtiğimiz 3 yılda gördük ki Austrian Post bu vizyonu hayata geçirmek için doğru partner değil” demişti.

Yatırım için 200 milyon euro ayırdık

Türkiye’de bu sektörde çok ciddi bir potansiyel olduğuna inandıklarını söyleyen Poelzl, şöyle devam etti:

“2013 yılında Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesini ek yüzde 50 hisse daha alabilme opsiyonu ile 125 milyon liraya satın aldık. O tarihten bu yana halen devam eden modernizasyon, otomasyon, araç filosu geliştirme ve İkitelli’deki son derece modern lojistik merkezinin inşası için 100 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Bu dönemde gerçekleşen yatırım miktarı şirketin operasyonel olarak sağlıklı bir şekilde yönetebileceği maksimum seviyelere yakındı. Modernizasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde yatırımları daha da hızlandırmayı planlıyoruz. Bu süre içinde bütün Aras Kargo çalışanlarına, özverili çalışmaları için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Geldiğimiz noktada sözleşmeden kaynaklanan hakkımızla Aras Kargo’nun yüzde 50 daha hissesini almaya talibiz. Bunun için de 100 milyon Euro civarında (yaklaşık 330 milyon TL) ödemeye hazırız. Ayrıca bundan bağımsız olarak önümüzdeki dönemde Türkiye’ye 100 milyon Euro daha yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde