Yöneticilere fazla mesai ücreti yok

Yöneticilere fazla mesai ücreti yok

Yargıtay, mesai saatlerini kendileri belirledikleri için üst düzey yöneticilerin fazla çalışma ücreti alamayacağına hükmetti.

Yöneticilere fazla mesai ücreti yok
16px
24px
16.06.2015 05:47
ABONE OLgoogle
Yargıtay, ayrıldığı iş yerinden fazla mesailerini talep eden şantiye şefine, "fazla mesaileri kendi belirlediği için alamaz" dedi.

Şantiye şefi olarak çalıştığı işyerinden işçilik alacaklarının ödenmediği için iş sözleşmesini haklı olarak feshettiğini belirten işçi kıdem tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, hafta tatili ve genel tatil ücreti alacaklarının ödetilmesi talebiyle yargıya müracaat etti.

Mahkeme, işçinin taleplerini kısmen kabul etti. Temyiz edilen davada son sözü söyleyen Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, işyerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin çalışma gün ve saatlerini kendisinin belirlediğinden, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği ücretinin ödenmesi durumunda, ayrıca fazla çalışma ücretine hak kazanamayacağının altını çizdi. 

'Yönetici fazla mesai isteyemez' 

Yargıtay, işyerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin çalışma gün ve saatlerini kendisinin belirlediğinden, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği ücretinin ödenmesi durumunda ayrıca fazla çalışma ücretine hak kazanamayacağına hükmetti. Kararda, şu ifadelere yer verildi: "Davacının, davalıya ait işyerinde şantiye şefi olarak çalıştığı sabit olup, görev ve pozisyonu gereği günlük çalışma saatlerinin kendisi tarafından belirlendiğinin kabulü gereklidir. Bu halde, fazla çalışma ücreti alacağının reddi gerekirken, yazılı şekilde kabulü hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir. Kararın oy birliği ile bozulmasına karar verilmiştir" 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde