Yolsuzluk soruşturmasında Mehmet Cengiz ifade verdi

Yolsuzluk soruşturmasında Mehmet Cengiz ifade verdi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında kutular içinde bulunan paralarla ilgili olarak tanıklar dinlendi.

Yolsuzluk soruşturmasında Mehmet Cengiz ifade verdi
16px
24px
12.02.2014 07:41
ABONE OLgoogle

TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dönemin soruşturma savcısı Muammer Akkaş 25 Aralık 2013’de operasyon talimatı vermiş ancak bu talimat emniyet tarafından yerine getirilmemişti. Akkaş’ın, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını istediği 41 kişi arasında Mehmet Cengiz’in ismi de yer almıştı. Akkaş’ın soruşturmadan alınmasının ardından soruşturma savcısı olarak görevlendirilen 4 savcı ise gözaltı kararı yerine şüphelileri davetiye usulü ile ifadeye çağırmıştı.

Bu kapsamda avukatları ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Mehmet Cengiz soruşturmayı yürüten 4 savcıya yaklaşık 1 saat ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Savcı Ekrem Aydıner ifade almaya devam ediyor. Savcı Aydıner dün, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutusunda bulunan 4.5 milyon dolar ile ilgili olarak Osmancık Belediye Başkanı, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı, okul müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan kişileri tanık olarak dinledi.

Tanıkların, Aslan’ın söz konusu okulun projesinden haberdar olduğunu, bu yönde hayırseverlerden para topladığını ve para konusunda sıkıntı olmayacağını söylediğini bildirdikleri öğrenildi. Tanıkların, ayakkabı kutusundaki paranın projeyi kimin yapacağının tam olarak belli olmaması nedeniyle emaneten Aslan’da durduğunu, bağışta bulunanlar arasında Reza Zarrab’ın bulunduğunu kaydettikleri ifade edildi.

Yolsuzluk operasyonları sırasında Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içerisinde 4.5 milyon dolar ele geçirilmişti. Paranın Çorum’un Osmancık İlçesi’nde yapılacak imam hatip okulu ve Makedonya’daki üniversite için olduğu ileri sürülmüştü. Bu konuyla ilgili Aslan’ın avukatı Ersan Şen, Soruşturma Savcısı Ekrem Aydıner’den tanıkların dinlemesi talebinde bulunmuştu.

“BİLGİ SAHİBİ” SIFATIYLA ADLİYEDE

Bununla birlikte, 25 Aralık soruşturması kapsamında Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz dün savcılara yaklaşık bir saat ifade verdi. İfade sonrası Cengiz’in avukatı müvekkilinin bilgi sahibi sıfatıyla ifade verdiğini söyledi. 

Soruşturma kapsamında daha önce de Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ifadesi alınmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde