Yok böyle tazminat! O nu kovmak 123 Milyon Dolar...

Yok böyle tazminat! O nu kovmak 123 Milyon Dolar...

Yahoo'nun yeni sahipleri kara kara CEO Marissa Mayer'in tazminatını düşünüyor.

Yok böyle tazminat! O nu kovmak 123 Milyon Dolar...
16px
24px
29.07.2016 21:10
ABONE OLgoogle
Yahoo, operatör devi Verizon’a 4,8 milyar dolar karşılığında satılmştı. Yahoo'nun yeni sahipleri kara kara CEO Marissa Mayer'in tazminatını düşünüyor. 

Amerikan finans dergisi Fortune'ın analizine göre, Mayer'ın işten çıkarılması için 123 milyon dolar tazminat ödenmesi gerekiyor. Dergi, Mayer'ın 55 milyon dolarlık sözleşmesinin yanısıra Yahoo'da bulunan hisselerini satarak da kâr edebileceğini iddia etti.

Fortune Mayer'ın hisse senedi opsiyonları değerlendirmesi halinde 42 milyon dolar, kısıtlı stoklarda bulunan 650,290 adet hisse senedi için de 25 milyon dolar alması gerektiğini hesapladı.

Ayrıca Mayer, Amerikan iş kanunlarına göre 2015 yılında 1 milyon dolar olarak açıklanan maaşını işten ayrıldıktan sonra iki yıl boyunca da alma hakkına sahip. Bununla birlikte Yahoo, Mayer'a sağlık sigortası için yıllık 26,234 dolar ve o yeni bir iş bulana kadar da 24 ay boyunca 15 bin dolar ödemek zorunda.

Fortune dergisindeki analizi yapan Brian Folley'in konu ile ilgli açıklaması şu şekilde:

"Burada en çok dikkat çeken çoktan Mayer'ın kovulmasından ziyade, onun hissedarlar ile arasının kötü olduğunda neler yapabileceği."

PİYASA DEĞERİ ÇAKILDI

Marissa Mayer, Yahoo'ya 2012'de rakip firma olan Google'dan CEO olarak transfer edildi. Yahoo'nun medya ilişkileri ve dijital reklam kampanyalarını yönetmekte başarısız olan Mayer, getirisi olmayan projelere çok fazla para harcadığı için sürekli eleştirildi.

Mayer, Silikon Vadisi'nin en gözde şirketlerinden biri olan Yahoo'nun başına geçtiğinde şirketin 128 milyar dolarlık bir piyasa değeri vardı. Şirketin şimdiki piyasa değeri ise 36 milyar dolar.

Geçen Pazartesi günü Verizon isimli telekom şirketi Yahoo'yu satın aldığını duyurmuş ve ismini değiştireceğini açıklamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde