Yılmaz'dan zor soru: Milletin 2 trilyon dolarını ne yaptınız?

Yılmaz'dan zor soru: Milletin 2 trilyon dolarını ne yaptınız?

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, AKP'nin iktidarı boyunca 2 trilyon dolar vergi topladığını hatırlatarak, “Yol, hastane ve tünel yaptık diyorsunuz. Ancak yaptığınız hizmetleri alt alta hesapladığımızda 2 trilyon yapmıyor.”

Yılmaz'dan zor soru: Milletin 2 trilyon dolarını ne yaptınız?
16px
24px
26.10.2015 06:38
ABONE OLgoogle
Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, AKP'nin iktidarı boyunca 2 trilyon dolar vergi topladığını hatırlatarak, “Yol, hastane ve tünel yaptık diyorsunuz. Ancak yaptığınız hizmetleri alt alta hesapladığımızda 2 trilyon yapmıyor.” Yılmaz, AKP'ye “Bu paraları nereye harcadınız?” diye sordu.

Bugün TV'deki ‘Üç Nokta' programında konuşan 11. Cumhurbaşkanı eski danışmanı ve MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Ne zaman hükümeti eleştirseler AKP'lilerin “Biz yol yaptık, hastane yaptık, tünel yaptık.” diye cevap verdiğini anlatan Yılmaz, “Biz yol, hastane yapmadınız demiyoruz. Bu bir gerçek ve biz bu konuda teşekkür ediyoruz ama onca vergiyi toplayıp herhalde bunları yapacaksınız. Türkiye'nin kasasında 2 trilyon dolar vardı. Senin yaptığın bu hizmetleri alt alta hesaplıyoruz ve 2 trilyona denk gelmiyor. Biz bu paraları nereye harcadın diye soruyoruz.” dedi.

HUKUK SİSTEMİ İŞLERSE KUR DÜŞER

Durmuş Yılmaz, kurun eski seviyesine düşmesi için hukuk sisteminin önemini şu sözlerle anlattı: “Hukuk düzeni yeniden inşa edilirse, yatırımcı akşamdan sabaha endişe ile uyanmazsa, hâkimler verdikleri kararlardan dolayı hapse girmezse, gazeteciler tutuklanmazsa, kurumlar siyasetten bağımsız halde kanunlar çerçevesinde icraatını yaparsa ve yeniden AB reformlarına başlarsak kur emin olun eski seviyesine düşer.”

AKP'NİN SEÇİM VAADİ VERMESİ ÇOK TUHAF

Meclis'teki 4 partinin seçim vaatlerinden birisi de asgari ücret. Daha önceki seçimlerde bunun yanlış olduğunu savunan AKP bile asgari ücreti 1.300 liraya çıkaracağını söylüyor. Bu durumu değerlendiren Durmuş Yılmaz, “Hükümetin seçim vaadi vermesi çok tuhaf. Zaten iktidardasın, madem asgari ücreti şu kadar yapacağım diyorsun, yapsana. Bir gecede ne yasalar çıkarıyorsun, emekliye zam yapmak için niye seçimi bekliyorsun? Bu yüzden bu söylemler hiç samimi değil.” diye konuştu. MHP'nin ekonomik vaatleri hakkında da açıklama yapan eski bürokrat, MHP'nin iktidara gelmesi durumunda asgari ücreti 1.400 liraya çıkaracaklarını ayrıca emekliye de yılda 2 maaş ikramiye dağıtacaklarını ifade etti.

Kıyak için Uşak havaalanını bitirdiler

MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, hükümetin havalimanı ile ilgili Uşaklıları üzecek kararlar aldığını da şu şekilde anlattı: “Hükümet, 2013'te Kütahya havalimanı ihalesini alan firmaya, o yıl için 850 bin yolcu garantisi verdi. Uşak havalimanından İstanbul'a 7 gün uçuş vardı. Ancak bu uçuşları iptal ettiler. Öğrendik ki, hükümet Kütahya Zafer Havalimanı ihalesini alan firmaya 10 yıl artan oranlarda yolcu garantisi vermiş.” 525 bin nüfuslu Kütahya için hükümetin 825 bin yolcu sözü vererek Uşak havalimanının işlevsiz hale getirildiğini sözlerine ekledi. 2013'te Kütahya'dan toplam 120 bin yolcu uçuş yaptığı bilgisini veren Yılmaz, bunun garanti yolcu sayısını tutturabilmek için yapıldığının altını çizerek, “Uşaklılar bunu bilmeli.” dedi. Nüfusu bu kadar az olan bir ilde bu rakamların verilmesinin yolsuzluk usulü olduğunu ileri süren Durmuş Yılmaz, garanti verilen yolcu sayısına ulaşılamayınca aradaki farkın hazineden ödendiğini belirtti. Bu tutarın 4 milyon 135 bin lira olduğunun altını çizen MHP milletvekili, bunu örtbas etmek isteyenlerin Meclis'ten Sayıştay raporlarını kaçırdıklarını anlattı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde