Yılın transferi: Ayda 6.6 milyon dolar alacak

Yılın transferi: Ayda 6.6 milyon dolar alacak

Formula 1 takımlarından Ferrari, 5 yıldır kadrolarında bulunan İspanyol sürücü Fernando Alonso ile yollarının ayırdı. İşte yeni transferi...

Yılın transferi: Ayda 6.6 milyon dolar alacak
16px
24px
20.11.2014 13:35
ABONE OLgoogle
Formula 1 takımlarından Ferrari, 5 yıldır kadrolarında bulunan İspanyol sürücü Fernando Alonso ile yollarının ayrıldığını ve Alman pilot Sebastian Vettel ile anlaştıklarını açıkladı.

Formula 1'de sezonun transferi resmen açıklandı. Ferrari, Sebastian Vettel'le 2015'ten itibaren geçerli olmak üzere üç yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Red Bull'la dört şampiyonluk yaşayan Vettel'in ne kadar ücret alacağı konusunda açıklama yapılmazken, daha önce  Alman sürücünün yıllık 50 milyon pound yaklaşık 80 milyon dolar (aylık 6.6 milyon dolar) alması bekleniyor. Üç yılda 150 milyon pound alması beklenen Vettel, dünyanın en yüksek maaşına sahip sporcusu olacak.



McLaren'e giden Fernando Alonso'nun yerine Ferrari koltuğuna oturacak Sebastian Vettel, seneye Kimi Raikkonen'le takım arkadaşı olacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde