Yıldız Holding hangi şirketi satıyor?

Yıldız Holding hangi şirketi satıyor?

Son birkaç yıldır satın almalarla portföyünü büyüten Yıldız Holding, portföyünü sadeleştirmek için dev bir markayı satıyor

Yıldız Holding hangi şirketi satıyor?
16px
24px
24.01.2015 10:43
ABONE OLgoogle
Ak halka açılıyor, Derby ise satılıyor

Son birkaç yıldır satın almalarla portföyünü büyüten Yıldız Holding, portföyünü sadeleştirmek ve konsolide etmek amacıyla Ak Gıda’da halka arz için SPK’ya ön başvuruda bulunurken; Yıldız Holding’in iştiraki Gözde Girişim hissedar olduğu Azmüsebat Çelik Sanayii’nde stratejik ortak bakacak. Yıldız Holding her iki işlem için Standart Ünlü ve HSBC’yi yetkilendirdi. 

​Yıldız Holding’in gıda dışı sektörlerdeki yatırımlarını yapan girişim sermayesi iştiraki Gözde Girişim’in yüzde 48.81 payı bulunan Azmüsebat Çelik Sanayi Derby ve Tokai markalarını bünyesinde bulunduruyor. 

Yıldız, şirketi Mayıs 2013’te portföyüne katmıştı. Ak Gıda, İstanbul Sanayi Odası’nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde “üretimden satışlar” sıralamasında 1.84 milyar lira ile 33. sırada yer alıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde