Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güven oyu aldı

Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güven oyu aldı

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet güven oyu aldı.

Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güven oyu aldı
16px
24px
29.05.2016 12:48
ABONE OLgoogle
AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başkanlığında kurulan 65’inci Hükümet TBMM’den 315 oyla güvenoyu aldı.

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, 315 kabul oyu ile güven oyu aldı.

TBMM Genel Kurulu, güven oylaması için saat 11.00'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da 65. Hükümet'in programı güven oyuna sunuldu. 453 vekilin katıldığı açık oylama sonucu 65. Hükümet, 315 kabul oyu ile güven oyu aldı. Oylamada 138 ret oyu çıktı.

YILDIRIM: HERKESİN HÜKÜMETİYİZ

65. Hükümet’in güvenoyu almasının ardından Başbakan Binali Yıldırım teşekkür konuşması yaptı.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Yüce Meclisimizin hükümetimize gösterdiği güven için hepinize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. 65. Cumhuriyet Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Mevlamdan hayırlı hizmetler yapmamızı niyaz ediyorum. Bu vesileyle görevi devraldığım 64. Hükümeti başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerine de yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hükümetin programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Şüphesiz eleştiriler, uyarılar, öneriler bizim için yol göstericidir. Daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz Türkiye’miz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir.

Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız. İnsan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz. Milletimizin birliği beraberliği kardeşliğinin daim olması için gece gündüz demeden çalışacağız. Milletimizin barışı huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bu duygularla yüce meclisimizden güvenoyu olan 65. Hükümetin üyeleri ve başkanı olarak bir kez daha duyduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

ERCOŞKUN OY KULLANAMADI

Bu arada 315 kabul oyunun çıkması kulislerde AK parti'nin 1 fire verdiği yönünde yorumlara neden oldu.

Ancak gerçek kısa süre sonra anlaşıldı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı olarak yurtdışında görevli olduğu için güvenoylamasına katılamadı.

AK Parti Milletvekili olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman da oturumu yönettiği için oylamada yer almadı.

1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti 317 milletvekili çıkartarak tek başına iktidar olmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde