Yiğit Bulut Merkez'e talimatı verdi

Yiğit Bulut Merkez'e talimatı verdi

Cumhurbaşkanı’nın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut, 24 Mart’ta açıklanacak Merkez Bankası kararı için, “Faizler mutlaka aşağı indirilmeli” yorumunu yaptı.

Yiğit Bulut Merkez'e talimatı verdi
16px
24px
22.03.2016 08:15
ABONE OLgoogle
Faiz tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut’tan ilginç bir çıkış geldi.

Ekonomistler, faizlerin sabit tutulması gerektiği konusunda ısrarcıyken Başdanışman Bulut, faizlerin mutlaka aşağı çekilmesi gerektiğini söyledi. Bulut, bu hafta Merkez Bankası'ndan faiz koridorunun üst bandını düşürmesini beklediğini belirtti.

‘Türkiye’ye para giriyor’ iddiası

TRT Haber kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada Türkiye’ye para girişi olduğunu iddia eden Bulut, "Faiz mutlaka ve mutlaka aşağı gelmeli. Burada artık piyasadaki verileri görerek ve Türkiye'de para girişi olduğunu görerek ve Türkiye'nin pozitif ayrıştığını görerek artık Merkez Bankası'nın da bu faiz indirimi ile ilgili adım atması gerekiyor" dedi.

Ash: İhtiyatlı olunmalı

Faizlerin düşürülmesiyle ilgili yorum yapan Nomura Gelişen Piyasalar Stratejisti Tim Ash “Merkez Bankası bence bu noktada faiz indirimine gitmeyecektir. Merkez bankaları çok ihtiyatlı davranıyor, ihtiyatlı olmaya devam edeceklerdir" yanıtını verdi. Nisan ayında MB Başkanı Erdem Başçı’nın görevinin biteceğini hatırlatan Ash, “Başçı'nın gidişi doğrudan negatif olmaz, ama yerine kimin geleceği önemli" dedi.

Anketler ‘sabit kalır’ diyor

Reuters'ın 26 kurum ile gerçekleştirdiği ankette katılımcıların tamamı faiz koridorunun alt bandının sabit tutulacağını beklerken, bir katılımcı politika faizinde artış bekliyor. Ankete katılan 26 kurumun 19'u faiz koridorunun üst bandının sabit tutulacağını, yedi kurum ise üst bantta 25 ile 50 baz puan aralığında indirim yapılacağını öngörüyor.
Meydan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde