Yetkileri tırpanlanan Mehmet Şimşek'den bomba sözler: O zaman kadırılmayın

Yetkileri tırpanlanan Mehmet Şimşek'den bomba sözler: O zaman kadırılmayın

Yetkileri büyük ölçüde tırpanlanan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten olay açıklamalar...

Yetkileri tırpanlanan Mehmet Şimşek'den bomba sözler: O zaman kadırılmayın
16px
24px
29.05.2016 06:36
ABONE OLgoogle
ŞİMŞEK: O ZAMAN KANDIRILMAYIN

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hükümet olarak bizim bahane üretme hakkımız yok. Evet, hatta başkalarını suçlama hakkımız yok. Bu ülkenin bir sorunu varsa, sorumlulukta biz de çözüm de buradadır. Başkalarını suçlayarak çözüm üretemeyiz. Bizi efendim ne yapıyorlar? Bize komplo yapıyorlar bizi kandırıyorlar. O zaman kandırılmayın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu'nun da katıldığı mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilere seslenen Şimşek, hiç bir konuda bahane üretilmemesi gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu:

“Hükümet olarak bizim bahane üretme hakkımız yok. Evet, hatta başkalarını suçlama hakkımız yok. Bu ülkenin bir sorunu varsa, sorumlulukta biz de çözüm de buradadır. Başkalarını suçlayarak çözüm üretemeyiz. Bizi efendim ne yapıyorlar? Bize komplo yapıyorlar bizi kandırıyorlar. O zaman kandırılmayın” dedi.

Şimşek açıklamasına şu sözlerle devam etti:

SORUMLULUKLARI KABUL EDECEĞİZ

Dolayısıyla biz her aşamada iş hayatımızda olsun, başka alanlarda olsun sorumluluklarımızı kabul edeceğiz. Gerektiğinde hatalarımızı kabul edeceğiz. Çünkü o bizi daha güçlendirir. O bizi çok daha güçlü bir şekilde geleceğe hazırlıklı yapar.
Yani yeni dünya rekabetin sadece insanlar arasında olduğu bir dönem değildir. Dün bir haber vardı bir şirketle ilgili. Kötü bir haber, çalışan sayısını 110 binden 50'bine düşürmüş. Yani çalışan sayısını 60 bin azaltmış. Nasıl olmuş? Yerlerine robotları ikame etmişler.
Yani yeni dünya artık rekabetin sadece insanlar arasında olduğu bir dünya değildir. Artık yapay zekanın, artık robotlaşmanın, robotların istihdam edildiği bir dünya. Aman hocalarım ne olur şu çocuklarımıza bilginin ötesinde bir şey kazandırın. Daha farklı yetenekler, transfer edilebilir yetenekler kazandırın. Bilgi çok, bilgi tok aslında bilgi deryasında boğuluyoruz. Önemli olan bilgiyi anlamlaştırmak"

Şimşek, konuşmasının ardından aralarında kendi yeğeni Zuhal Şendilli'nin de bulunduğu yeni mezunlara diplomalarını verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde