Yeniçağ: Erdoğan, çok kızgınmış; Süleyman Soylu için 'son başbakan' olacak diyorlar

Yeniçağ: Erdoğan, çok kızgınmış; Süleyman Soylu için 'son başbakan' olacak diyorlar

Ahmet Takan, Başbakan Binali Yıldırım'ın YSK'nın resmi açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı partiye davet edeceklerini açıklamasının ardından genel başkanlık konusundaki tartışmaya ilişkin bir iddia ortaya attı.

Yeniçağ: Erdoğan, çok kızgınmış; Süleyman Soylu için 'son başbakan' olacak diyorlar
16px
24px
21.04.2017 07:18
ABONE OLgoogle

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Başbakan Binali Yıldırım'ın YSK'nın resmi açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı partiye davet edeceklerini açıklamasının ardından genel başkanlık konusundaki tartışmaya ilişkin bir iddia ortaya attı.  

"Şu anda 'AKP'de erken kongre' konuşuluyor" diyen Takan, şu iddiaları öne sürdü:

"Baskın seçim planları yapılıyor. Berat Albayrak ekibinin, 'Binali Yıldırım'ın ipini çektiği' iddia ediliyor. Sarayda çok etkin bir başdanışmana sordum; referandum sonuçlarından dolayı Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'a karşı çok kızgın olduğunu söyledi. 'Çalışmalarından memnun değil' dedi. Erdoğan'ın AKP'ye üye olmasının ardından Başbakanlık değişikliğinin sürpriz olmayacağını belirtti. Kulağıma gelen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddiaları da sordum; 'şansı çok yüksek. Emir komuta zincirini aksatmayan çok iyi bir asker' diye yanıt verdi. Bir zamanların sert Erdoğan muhalifi Süleyman Soylu, siyasi tarihimize 'son başbakan' unvanı ile geçerse kimse şaşırmasın..." 

Ahmet Takan'ın "Sarayda 'son Başbakan' kavgası..." başlığıyla yayımlanan (21 Nisan 2017) yazısı şöyle:

Binali Yıldırım, siyasi tarihimize "son Başbakan" unvanı ile mi geçecek?..

Referandumda alınan ağır tahribatı onarmak için hemen kolları sıvayan AKP koridorlarından, saray odalarından çok değişik sinyaller geliyor...

Binali Yıldırım'ın önceki günkü sözlerini hatırlayalım;

"Gerek yerel yönetimlerde gerek teşkilatlarda, gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetini arttıracak ne gerekiyorsa o hususlarda adımları atacağız."

Yıldırım, "2019'a kadar seçim yok" da dedi.

Kabinede revizyon 16 Nisan'dan önce kesinleşmişti. Referandum sonrasına bırakılan Bakanlar Kurulu değişikliği çok sürprizli olabilir. R.Erdoğan'ın AKP'ye üye olabilmesi için YSK'nın referandum kesin sonuçlarını resmi olarak ilan etmesi bekleniyor. Binali Yıldırım, "olağanüstü kongre yok" diyor, büyük kongre için 2018 tarihini veriyor ama saray kulisleri farklı tellerden çalıyor.
 
Aynı Bakanlar Kurulu'nu olduğu gibi AKP MYK ve MKYK'sını Binali Yıldırım yönetmiyor. Ahmet Davutoğlu Başbakanlıktan saray darbesi ile azledilirken, tüm listeleri R. Erdoğan yapmıştı. Yıldırım'a sadece kafa sallamak düşmüştü. Daha sonra ,Yıldırım'ın saray entrikaları yüzünden içine düştüğü sıkıntıları, damat Berat Albayrak ile çatışmalarını ADSIZ'da defalarca yazdım. Referandum sürecinde yaşanan "Hollanda krizi"nde Binali Yıldırım Başbakanlıktan -benim bildiğim- üçüncü kez istifa girişiminde bulundu. Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başbakan'ın değil Cumhurbaşkanının verdiği talimatları yerine getirmişti. Sabahın erken saatlerine kadar Yıldırım'ı devre dışı bırakarak sadece Erdoğan ile telefon görüşmeleri yapmıştı. Yıldırım'ın son istifa niyetini beyan etme girişiminin ardından Erdoğan'ın ona söylediği "...hayaller..." cümlesinin detaylarını girmeyeceğim.

Referandumun ağır tahribatını onarmak için çok yönlü operasyon hazırlıklarının hummalı bir şekilde yapıldığı sarayda şu anda "AKP'de erken kongre" konuşuluyor. Baskın seçim planları yapılıyor. Berat Albayrak ekibinin, "Binali Yıldırım'ın ipini çektiği" iddia ediliyor. Sarayda çok etkin bir başdanışmana sordum; referandum sonuçlarından dolayı Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'a karşı çok kızgın olduğunu söyledi. "Çalışmalarından memnun değil" dedi. Erdoğan'ın AKP'ye üye olmasının ardından Başbakanlık değişikliğinin sürpriz olmayacağını belirtti. Kulağıma gelen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddiaları da sordum; "şansı çok yüksek. Emir komuta zincirini aksatmayan çok iyi bir asker" diye yanıt verdi.

Anlayacağınız!.. Bir zamanların sert Erdoğan muhalifi Süleyman Soylu, siyasi tarihimize "son Başbakan" unvanı ile geçerse kimse şaşırmasın...

Kaynak: Yeniçağ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde