Yeni tape: Öcalan prostat kanseri ameliyatı olmuş

Yeni tape: Öcalan prostat kanseri ameliyatı olmuş

Habertürk TV Ankara Temsilcilisi Nilgün Balkaç’la Fatih Saraç arasında geçtiği öne sürülen görüşmeye ait bir ses kaydı yayınlandı.

Yeni tape: Öcalan prostat kanseri ameliyatı olmuş
16px
24px
21.03.2014 07:07
ABONE OLgoogle

Habertürk TV Ankara Temsilcilisi Nilgün Balkaç’la dönemin Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Saraç arasında geçtiği öne sürülen görüşmeye ait bir ses kaydı yayınlandı.

‘Haramzadeler’ hesabı tarafından paylaşılan kayıtta, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da ‘prostat kanseri’ ameliyatı olduğu iddia edilirken, Saraç’ın BDP’li siyasetçiler hakkında kullandığı ifadeler dikkat çekti.

‘Duyulursa kellem gider’

Söz konusu kayıtta yer alan görüşmede Nilgün Balkaç, içeriğini bilemediğimiz bir haberden bahsederek, korkusundan kanal yöneticisi Oğuz Usluer’i aradığını, bir arabanın içinde olduğunu, bir bakanın da yanında olduğunu, Oğuz Usluer’e söz konusu haberi girditmediğini İstanbul’u da Ankara’yı da uyardığını anlatıyor.

Bu haberin dışında başka bir haberi de Saraç’la paylaşan Balkaç, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ameliyat olduğunu iddia ediyor.

Saraç’ın Öcalan’ın ne ameliyatı olduğunu sorması üzerine, Balkaç konunun duyulması bir yerde söylenmesi durumunda kellesinin gideceğini, götürüleceğini ifade ediyor.

‘Papazı yedik, ölürse ayvayı yakarız’

Balkaç’a konuyu dillendirmeyeceğini söyleyen Saraç bir kez daha Öcalan’ın ne ameliyatı olduğunu soruyor.

Balkaç’ın kanser yanıtı üzerine Saraç, papazı yediklerini, Öcalan’ın içeride ölmesi durumunda ayvayı yakacaklarını söylüyor.

Saraç’ın tepkisini ‘papazı yedik’ diyerek onaylayan Balkaç, Fatih Saraç’tan bir kez daha bu bilgiyi kimsenin duymaması gerektiğini belirtiyor.

‘Operasyon İmralı’da yapıldı’

Fatih Saraç’ın, Öcalan’ın ne kanseri olduğuna ilişkin sorusuna prostat yanıtını veren Nilgün Balkaç, yeni biopsi yapıldığını, sonucu bilmediğini, öğrenmediğini söylüyor.

Öcalan’a ameliyatın nerede yapıldığını soran Saraç’a, İmralı yanıtını veren Balkaç, bir sağlık ekibinin adaya gittiğini söylerken Saraç’ı bir kez daha ‘beni yerler, öldürürler’ diyerek konunun dillendirilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Balkaç, BDP’lilerden oluşan bir heyet İmralı’ya gittiğinde olayın dillendirilebileceğini ve sorun yaşanabileceğini belirtiyor.

Görüşmenin devamında Balkaç, bu hafta ne yapacaklarını soran Saraç’a, Oğuz Usluer’le konuştuğunu, ondan haber beklediğini, çözüm sürecine ilişkin bir program yapmak istediğini ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı çıkarmayı düşündüğünü aktarıyor.

‘Kışanak reytingi olmayan vasat bir kadın’

Saraç’ın siyasi partilerin grup başkan vekillerini, meclis başkan vekillerini çağırma önerisini bertaraf eden Balkaç, çözüm sürecinin önemli olduğunu, BDP lideri Demirtaş’a da not bıraktığını, bir saat Demirtaş’ın bir saat de AKP sözcüsü Hüseyin Çelik’in katıldığı bir program düşündüğünü aktarıyor.

Saraç’ın, BDP’nin diğer eş genel başkanı Gültan Kışanak’ı programa çıkardıklarını hatırlatması üzerine Balkaç, Kışanak’ın reytingi olmayan vasat bir kadın olduğunu, ‘bu işin piri’ dediği Demirtaş’ı aradığını ve ondan haber beklediğini söylüyor.

Balkaç neden bir saat Selahattin Demirtaş’ın, bir saat Hüseyin Çelik’in konuşacağı bir program hazırlamak istediğiniyse, AKP’nin iki saat boyunca Demirtaş’ın konuşacağı bir programdan rahatsız olacağı düşüncesine dayandırıyor.

‘O kişi Hüseyin Çelik mi olmalı?’

Fatih Saraç, BDP’li siyasetçiler hakkında, “Cahilliklerini ortaya çıkaralım” yorumunda bulunmuş

Balkaç’ı yanlış anlayan Saraç, Hüseyin Çelik’in iki saat program yapmasını hayretle karşılayarak ‘Çelik mi olmalı bu isim?’ sorusunu yöneltiyor. Saraç, Çelik’ten değil Demirtaş’tan bahsettiğini bir kez daha belirten Balkaç’a AKP’den katılacak isim hakkında ‘Hüseyin Çelik mi olmalı?’ sorusunu bir kez daha yöneltiyor.

Saraç, Demirtaş’a iki saat verilmesinin rahatsızlık yaratıp yaratmayacağını soran Balkaç’a bir saat 15 dakikanın yeterli olacağını söylerken, Balkaç kendisinin de böyle düşündüğünü geri kalanına da bir AKP’li alalım dediğini aktarıyor.

Demirtaş’a Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) hakkındaki düşüncelerini sormasını isteyen Saraç’a Balkaç, ‘ah bir gelse’ yanıtı veriyor.

‘Adamların cahilliğini ortaya çıkaralım’

Balkaç, Demirtaş’ı programa getireceğini, o noktada bir problem olmadığını savunan Saraç’a sabahtan beri Demirtaş’a mesaj attığını söyleyerek, ‘Allah aşkına’ programa getirmesini istiyor.

GAP’la ilgili soru talebini bir kez daha hatırlatan Saraç, Balkaç’a söylediğini anlayıp anlamadığını soruyor. Balkaç’ın ‘ne demek istediğinizi anladım’ yanıtı üzerine Saraç, bu soruyla ‘adamlar’ olarak ifade ettiği BDP’li siyasetçilerin cahilliğini ortaya çıkaracaklarını ‘adamlarda’ bir şey olmadığını savunuyor.

‘Kürtlerin dili, Kürtlerin dili, konuştun ne olacak’

Saraç, BDP’li siyasetçilerin ‘anadilde eğitim’ konusundaki çıkışlarını hatırlatarak ‘Kürtlerin dili, Kürtlerin dili konuştun ne olacak, ne konuşacaksın’ yorumunda bulunuyor.

Mesajlarına geri dönmeyen Demirtaş’ı aramasını arattırmasını isteyen Balkaç’a ‘dağdakilerle kucaklaşıyordur’ yanıtını veren Saraç, Öcalan’ın ameliyat olduğu iddiasından BDP’lilerin haberi olup olmadığını soruyor.

BDP’lilerin ‘muhtemelen’ durumdan haberdar olduğunu söyleyen Balkaç, Saraç’ı bir kez daha bu iddiayı kimseye söylememesi konusunda uyarıyor.

Bu iddianın duyulmasının sorun olacağını, başının yanacağını belirten Balkaç, bu bilginin kendisine ‘off the record’ (kayıt dışı) verildiğini savunuyor.

Balkaç görüşmenin sonunda bir kez daha Saraç’tan Demirtaş’ı aramasını istiyor ve ondan haber beklediğini söylüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde