Yeni sahibine 490 milyon liraya gitti!

Yeni sahibine 490 milyon liraya gitti!

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. hisselerinin yüzde 100'ünü satın alan Zülfikarlar Holding'in iştiraki olan Turkuaz Petrol, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da katıldığı törenle satın aldı

Yeni sahibine 490 milyon liraya gitti!
16px
24px
04.05.2017 13:04
ABONE OLgoogle

Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.'yi satın aldı Zülfikarlar Holding'in iştiraki olan Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. hisselerinin yüzde 100'ünü satın aldı.

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirme ihalesinde 490 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Turkuaz Petrol, 2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesi için imzayı attı.

İmza töreni Maliye Bakanı Naci Ağbal, Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari ve Turkuaz Petrol Genel Müdürü Çağdaş Demirağ'ın katılımlarıyla gerçekleşti. 

Törenin ardından Türkiye Petrolleri'nin 400'ü aşkın akaryakıt istasyonu, 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp akaryakıt depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisini bünyesinde bulunduran Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.'yi Turkuaz Petrol satın alındı.

Zülfikarlar Holding olarak Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.'nin satın alım işlemlerini tamamlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari şunları ifade etti:

"Zülfikarlar Holding olarak 75 yıldır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Kimyevi maddeler ticaretiyle başladığımız ticari hayatımız, finans, akaryakıt dağıtım ve yenilenebilir enerji alanlarına yaptığımız yatırımlarla devam etti. Kuruluşumuzdan bu yana faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde 'en iyi' olma hedefiyle çalışmaktayız. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. satın alımı, bu anlamda Holding'imiz adına büyük önem arz etmektedir. Zülfikarlar Holding iştiraki olan ve akaryakıt dağıtım sektörünün en köklü şirketleri arasında yer alan Turkuaz Petrol olarak, 20 yılı aşkın deneyimimizi bu satın alma ile perçinliyoruz. Bu satın alımın ardından sektörün lider markası olmak için emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Rekabet Kurumu, TP Petrol özelleştirmesini onayladı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde