Yeni provokasyon mu? 'Neden İzmir'de patlama olmuyor?' diyen kadın kim?

Yeni provokasyon mu? 'Neden İzmir'de patlama olmuyor?' diyen kadın kim?

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, "Neden #İzmir de patlama olmuyor ?" diyen kişiyi hatırlattı

Yeni provokasyon mu? 'Neden İzmir'de patlama olmuyor?' diyen kadın kim?
16px
24px
05.01.2017 17:13
ABONE OLgoogle

İzmir Adliyesi yakınlarında patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis ve ambulans gönderildi.
 
Patlama sosyal medyada da geniş yankı buldu. Olayın ardından akıllara, birkaç gün önce sosyal medyada paylaşılan "Neden #İzmir de patlama olmuyor ?" şeklindeki mesaj geldi.

İzmir'de bombalı araç patladı, 2 terörist öldürüldü...
 
İsmi hanesinde "Elif Şirin" yazan bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı "Neden #İzmir de patlama olmuyor ?" mesaj, İzmir'den patlama haberi gelmesinin hemen ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma sokuldu.


Bu mesaj altından ise çok sayıda nefret suçu içeren yorum paylaşıldı.

İZMİR HEDEF GÖSTERİLDİ İDDİASI
 
İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan patlamayla ilgili şu açıklamaları yaptı. Özcan, provokatif mesajla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.
 
"Olay anından Adliyede değildim ama yakın sayılabilecek bir noktadayız. Patlama seslerini duyduk Adliye'nin giriş kısmında C kapısı kısmında araç patlatılıyor, sonra adliye içinde bir karşıklık çıkıyor, diye bir bilgi var.
 
Bilgilerimiz teröristin etisiz hale getirildiği 3 yaralının olduğu yönünde."
 
Bir kişi sosyal medyada, "Bu patlamalar neden her yerde oluyor da İzmir'de olmuyor?" diyerek, "gavur İzmir" diyerek bir niteleme de yaparak bir yazılar yazmıştı sosyal medyada. Biz suç duyusurunda bulunmuştuk  öyle anlaşılıyor ki bu olayın neticesinde İzmir hedef gösterilmiş.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Buğra Gökçe de, bir süredir sosyal medyada "İzmir'in hedef gösterildiğini" öne sürdü.
 
Gökçe, ""İzmir'in hedef gösterilmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Bu kişiler hakkında işlem yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde