Yeni kabine Cuma'ya kuruluyor

Yeni kabine Cuma'ya kuruluyor

Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni kabineyi Cuma günü kurmuş olacağız" dedi.

Yeni kabine Cuma'ya kuruluyor
16px
24px
27.08.2014 07:26
ABONE OLgoogle
AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonunda yapılıyor. 
AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu ile birlikte kongre salonuna geldi.

Eşiyle birlikte kongre katılımcılarını selamlayan Davutoğlu ve eşi kendileri için ayrılan yere oturdu. Davutoğlu'nun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da salona geldi. Katılımcıları selamlayan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da kendileri için hazırlanan yerlere oturdu. Davutoğlu'nun salona girmesiyle partililerin artan coşkusu Erdoğan'ın gelmesiyle zirve yaptı. Erdoğan da Davutoğlu gibi partililer tarafından alkışlarla karşılandı. 

Erdoğan salon dışında bekleyen partililere hitaben de bir konuşma yaptı.
Erdoğan, şunları kaydetti:

"BU BİR VEDA DEĞİLDİR"

"Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir. Bu bir veda asla değildir. Bu da bir başlangıçtır, milattır, bir fatihadır. Şu anda 40 bine varan, Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen siz değerli kardeşlerim 'Biz biriz beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiyeyiz' diyorsunuz.

Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik. Biz 77 milyonu sevdik, kucakladı. Aynı şekilde tüm vatan topraklarına hizmet götürmeye devam edeceğiz. 780 bin kilometre kare hep birlikte inşallah ihya oldu, olmaya da devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek devam edeceğiz. 

CUMA GÜNÜ YENİ KABİNE

Bu mücadele beraber yürüdüğümüz kardeşimiz Genel Başkanlığa aday gösterdik. Adayımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu. Bugün kongrenin ardından, yarın yemin törenini ve devir teslimi de yaptıktan sonra kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz, cuma günü de inşallah yeni kabine kurulmuş olacak. Sizlerden ayrılmıyorum. Bu güne kadar Genel Başkan, Başbakan sıfatıyla aranızdaydım, bundan sonra seçilmiş ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım. Bu kardeşinize haklarınızı helal eder misiniz. Ben sizlere haklarımı helal ederim." 

TEK ADAY DAVUTOĞLU

Kongre programında, Genel Başkan "adayları" için de konuşma süresi ayrıldı. 
Kongre programında "adaylar" demesine rağmen, AK Parti Olağanüstü Kongresinde Davutoğlu dışında herhangi bir ismin aday olması da beklenmiyor.

Kongrenin yapıldığı Ankara Arenada da Erdoğan'ın dışında AK Partiden sadece Davutoğlu'nun fotoğrafları yer alıyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde