Yeni Türkiye manzarası: İstanbul'da jeneratör için benzin kuyruğu

Yeni Türkiye manzarası: İstanbul'da jeneratör için benzin kuyruğu

İstanbul ve çevre illerde yaşanan elektrik sıkıntısı bugün de devam ediyor. İstanbul'daki sanayi bölgelerinde çalışanlar jeneratör için ellerinde bidonlarla benzin kuyruğuna girdi.

Yeni Türkiye manzarası: İstanbul'da jeneratör için benzin kuyruğu
16px
24px
30.12.2016 17:55
ABONE OLgoogle

İstanbulluları dünden beri zor durumda bırakan elektrik kesintilerinin yarına kadar devam edeceği duyuruldu.  BEDAŞ tarafından yapılan yeni duyuruya göre 31 Aralık'ta da elektrik kesintileri devam edecek. Küçükçekmece, Sarıyer, Esenyurt gibi pek çok ilçede kesintiler olacak.

Dün öğle saatlerinden bu yana birçok ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin gerekçesi "hava şartları" gösterilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'yi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtınanın iletim hatlarında geçici arızaya sebep olduğunu belirtmiş; BEDAŞ da hava şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeteri kadar elektrik alınamadığını açıklamıştı.

YURTTAŞ JENERATÖR İÇİN BENZİN KUYRUĞUNDA

İstanbul'daki çalışma hayatını da olumsuz etkileyen elektrik sıkıntısı, İkitelli'deki sanayi bölgesinde ilginç görünütlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Çalışanlar, iş yerlerindeki jeneratörler için benzin kuyruğunda görüntülendi. Twitter'da bir yurttaş tarafından paylaşılan fotoğraf, defalarca paylaşıldı.

PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Avrupa Yakası elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ, 30, 31 Aralık ve 1 Ocak'taki planlı elektrik kesintilerini iptal etti.

 ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kesintilerin, elektrik yetersizliğinden kaynaklandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik kesintileriyle ilgili "Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır. Kesintiler, İstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır" açıklaması yaptı.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde