Yeni 'Bylock' listesinde kimler yok ki! Duyunca 'yok artık' dedim

Yeni 'Bylock' listesinde kimler yok ki! Duyunca 'yok artık' dedim

MİT'in Emniyet'e yolladığı 16 bin kişilik yeni ByLock listesinde çok çarpıcı isimler olduğunu iddia edildi

Yeni 'Bylock' listesinde kimler yok ki! Duyunca 'yok artık' dedim
16px
24px
30.05.2017 15:13
ABONE OLgoogle

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesinden Murat Kelkitlioğlu, bugünkü köşesinde Emniyet'e gönderilen yeni ByLock'çular listesi için “Kamuoyunun yakından tanıdığı STK yöneticileri, işadamları ve gazetecilerinin yer aldığı listedekileri duyunca 'yok artık' demekten kendimi alamadım” ifadelerini kullandı.

Yurtdışına kaçmalarını engellmek için bazı isimlerin pasaportlarının iptal edildiğini belirten Kelkitlioğlu şu ifadeleri kullandı:

"(...) Son olarak sadece İstanbul Emniyeti'ne 16 bin kişilik bir liste daha yollandı. İlk tedbir olarak, bugüne kadar kendilerini gizlemeyi başarmış olan listedekilerin tamamının pasaportlarına el konuldu. Zira, öyle isimler vardı ki, deşifre olduklarını anladıklarında anında soluğu yurtdışında alabilirlerdi.

Kamuoyunun yakından tanıdığı STK yöneticileri, işadamları ve gazetecilerinin yer aldığı listedekileri duyunca 'yok artık' demekten kendimi alamadım.

MİT'in araştırmasına göre bu isimlerden birçoğu 2014 yılından itibaren ByLock kullanmaya başlamış, hatta aralarında 'kırmızı liste'de olanlar dahi var... Yani çoğu örgütün yönetim kadrosunda olanların yer aldığı listedeler!

Neyse ki, İstanbul Emniyeti MİT'in yazısına istinaden ilk adımı atıp, kaçmalarını engelledi. Şimdi hesap verecekleri günü bekliyorlar!

Bu arada İstanbul Emniyeti'nin firarları önlemek için yoğun bir çaba sarf ettiğinin de altını çizmek isterim. Bu çerçevede 130 bin kişinin pasaportu iptal edildi, halen de 30 bin kişinin incelemesi sürüyor.

FETÖ'yle mücadele ekstra ciddiyet isteyen ve mutlaka sonlandırılması gereken bir sorun... Ve iyi ki bu ciddiyeti kavrayan kadrolar da mevcut! Günü geldiğinde o kadroların emeklerinin değerini çok daha iyi anlayacağız!"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde