Yemen'e askeri operasyon Doları sert yükseltti

Yemen'e askeri operasyon Doları sert yükseltti

Dolar, Yemen'deki askeri operasyonun yarattığı küresel endişe ile 2.61'i geçti.

Yemen'e askeri operasyon Doları sert yükseltti
16px
24px
26.03.2015 10:45
ABONE OLgoogle
Yemen'de başlayan askeri operasyonun petrol fiyatlarında sert yükselişi ve küresel piyasalarda endişeleri tetiklemesiyle dolar/TL güne sert yükselişle başladı.

Yemen operasyonunun başlaması öncesinde dün 2.57 civarında işlem gören dolar/TL bugün güne TSİ 09:15'te 2.6110 seviyesinde başladı. Aynı saatte euro/TL 2.8707 seviyesindeydi.

Suudi Arabistan, müttefik Arap ülkeleriyle birlikte bugün Yemen'de İran'ın desteklediği ve Aden kentini kuşatan güçleri hedef alan askeri operasyon başlattı.

El Arabiya televizyonu Suudi Arabistan'ın askeri operasyona 150 bine kadar asker ve 100 savaş uçağıyla katıldığını ve Mısır, Ürdün, Sudan ve Pakistan'ın kara harekatına katılmaya hazırlandığını belirtti.

Yemen'deki istikrarsızlığın büyümesi dünya piyasalarına petrol arzı hakkında endişe yaratırken askeri operasyon açıklamasının ardından Brent petrolü fiyatları neredeyse yüzde 6 artış kaydetti.

Yemen'deki çatışmalar giderek iç savaşı andıran bir hal alarak, ülkeyi Şii İran ile Sünni Suudi Arabistan arasındaki üstünlük mücadelesinin başlıca cephelerinden biri haline getiriyor.

İran'ın desteklediği Husiler'e karşı bölgedeki Suudi Arabistan gibi Sünni krallıkların Yemen Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansur Hadi'ye destek çıkması ülkedeki krizin bölgesel bir savaşa dönme olasılığını artırıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde