Yelkencilik girişimci yaptı

Yelkencilik girişimci yaptı

Perakende sektörünün en hareketli olduğu alanlardan biri de ayakkabı segmenti.

Yelkencilik girişimci yaptı
16px
24px
03.01.2014 15:14
ABONE OLgoogle

Perakende sektörünün en hareketli olduğu alanlardan biri de ayakkabı segmenti. Özellikle yabancı firmaların Türkiye pazarına girişi hızlanmış durumda.

Yelken tutkunları Sperry Top Sider’i mutlaka bilir. 78 yıl önce piyasaya çıkmış bir Amerikan markası. 15-65 yaş arası tüketicilere hitap eden, tekne ve yat içi kullanıma uygun bu markanın geniş bir ürün gamı var.

Akman Ayakkabı’nın sahibi Zeki Akman da tıpkı Sperry Top Sider’in kurucusu Paul Sperry gibi eski bir yelkenci. 2000 yılında İzmir’de kurduğu şirketle ayakkabı sektörüne adım atan Akman, bir süre kendi markasıyla ayakkabı üretip ihraç etmiş. Ancak Türkiye’de yabancı ayakkabı markalarına yoğun bir ilgi olduğunu görünce kendisinin de yıllarca ürünlerini giydiği Sperry Top Sider’in Türkiye distribütörlüğünü almaya karar vermiş.

2006 yılında bu markanın distribütörlüğünü üstlenen Akman, başta Boyner ve Beymen Blender mağazaları olmak üzere şu anda 150 satış noktası oluşturmuş durumda. Ancak Akman, yoğun talep üzerine Sperry Top Sider’in mono brand mağazasını da açmaya karar vermiş.

Zeki Akman, üç yıl içinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de 10 mağaza açmayı planladıklarını söylüyor. İlk mağaza bir iki ay içinde İzmir’de hizmete girecekmiş. Bu arada Akman Ayakkabı’nın Keen ve Tkees isimli Amerikalı markaların da distribütörlüğünü yürüttüğünü belirtelim.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde