Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 'Kral' açacak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 'Kral' açacak

Asya ile Avrupa’yı üçüncü kez birleştiren, dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü bugün açılışı yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 'Kral' açacak
16px
24px
26.08.2016 05:00
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya ile Avrupa’yı üçüncü kez birleştiren, dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü bugün açılışını yapacak.

Türkiye’de temaslarda bulunan Bahreyn Kralı’nın da katılacağı açılışta Erdoğan’ın köprüden bir süre ücretsiz geçiş müjdesi de vermesi bekleniyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun açılış törenine Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili’nin yanısıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da katılacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan törenle ilgili yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç ile ayrıca ikili görüşmeler yapacağı da belirtildi.

10 ŞERİTTEN OLUŞACAK

59 metrelik genişliğiyle bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak olan 3. Köprü 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritten oluşacak. Deniz üzerindeki uzunluğu bin 408 metre toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam maliyeti 4,5 milyar liraya ulaştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, kule yüksekliği ve ara açıklığıyla dünyanın en büyüğü unvanını alacak. Köprüden geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacak.

ERDOĞAN, SÜRPRİZ YAPABİLİR 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı’nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ücretsiz olup olmayacağı sorusuna, “Osmangazi Köprüsü hemen bayram tatilinin başlangıcıyla açıldığı için sayın Cumhurbaşkanımızın öyle bir talimatı oldu. Dolayısıyla ücretsiz oldu. Eğer ‘26’sından bayrama ücretsiz olsun’ derseniz 26 gün ücretsiz yapmak lazım ki bu sürdürülebilir değil. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman sürprizler yapmayı sever. O gün bir talimatları olursa birlikte değerlendiririz. Biz de 26’sında Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrenmiş olacağız” yanıtını vermişti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde