Yasin el Kadı ifade verdi: Etiler arazisi için ne demiş?

Yasin el Kadı ifade verdi: Etiler arazisi için ne demiş?

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının karıştığı 25 Aralık soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Yasin el Kadı ifade verdi:  Etiler arazisi için ne demiş?
16px
24px
25.02.2014 12:18
ABONE OLgoogle
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının karıştığı 25 Aralık soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın şüphelileri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Yasin el Kadı, geçen Cuma günü yeni savcılara ifade verdi.

Soruşturmanın ilk savcısı olan ancak daha sonra dosyadan el çektirilen Muammer Akkaş’ın gözaltına listesinde yer alan Yasin el Kadı’nın ifadesinin bir saat sürdüğü öğrenildi.

“ÇOCUKLUĞUNDAN TANIRIM”

El Kaide’nin finansörleri arasında olduğu iddia edilen ve Başbakan Erdoğan’ın “Yasin el Kadı aile dostumuzdur, ne var bunda” diye açıkladığı Kadı’nın ifadesinin ayrıntılarına Taraf ulaştı. Kadı’ya ilk olarak Erdoğan’la ilişkileri soruldu. Kadı, Başbakan ve ailesini yaklaşık 30 yıldır, Bilal Erdoğan’ı da çocukluğundan beri tanıdığını ifade etti.

“GİRİŞ-ÇIKIŞIM RAHAT”

Etiler Polis Okulu ihalesine katıldığı belirtilen Bosphorus360 isimli firmanın faaliyetleri de Kadı’ya soruldu. Fezlekede, Kadı’nın ve Bilal Erdoğan’ın şirketin gizli ortakları olduğu, Kadı’nın “ihaleye fesat karıştırdığı” ifade ediliyordu. Bu suçlamaları reddeden Kadı, bir grup işadamının kendisine Bosphorus360 isimli bir proje getirdiklerini, projenin ayrıntılarını anlattıklarını ve hayata geçmesi durumunda iyi bir proje olacağını söylediğini belirtti. Şirketin “gizli ortağı” olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan Kadı, bir ortaklık ilişkisi olmadığını ifade etti.

 Kadı’ya ayrıca, el Kaide örgütünün finansmanı olduğu yönündeki suçlamalar da soruldu. Kadı, 11 Eylül sonrası Müslümanların terörist ilan edildiklerini, kendisiyle ilgili de bu yönde iddiaların bulunduğunu söyledi. Kadı, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye dahil birçok ülkeye giriş çıkışında sorun olmadığını belirtti.

 Kendisi üzerinden “karapara” aklandığı iddialarına da cevap veren el Kadı, Türkiye’nin bir ambargosu olmadığını, paraların transferi konusunda bir sınırlama yaşamadığını belirtti.

“Kimseyle görüşmedim”

MISIR asıllı işadamı Usame Kutub’un 15 Şubat 2013 gecesi İstanbul Merter’de geçirdiği trafik kazasıyla ilgili telefon görüşmeleri önceki gece internete düştü. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Kutub’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında Kutub, kazayla ilgili bilgi veriyor. Kutub, kazada Yasin el Kadı’nın hafif yaralandığını, Başbakan’ın koruma amiri olan İbrahim Yıldız’ın ise baygın olduğunu söylüyor. Usame Kutub, 28 Aralık 2013’te Hürriyet’e verdiği röportajda ise şunları söylemişti: “Bu kazadan sonra Başbakan veya yakını kimse ile görüşmedim. Ancak Başbakanımız’ın kazadan haberdar olduğunu ve suikast ihtimalinden dolayı tedirgin olduğunu duydum. Bence de bu normal bir kaza değildi. Suikast veya başka bir komplonun sonucuydu.”
Aysun Yazıcı/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde