Yaşar Kemal'in cenazesine hangi patronlar katıldı?

Yaşar Kemal'in cenazesine hangi patronlar katıldı?

Türk edebiyatının büyük ustalarından Yaşar Kemal'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 50 yıl evli kaldığı ve 2001'de hayatını kaybeden Tilda Kemal'in kabrinin yanına defnedildi.

Yaşar Kemal'in cenazesine hangi patronlar katıldı?
16px
24px
02.03.2015 13:02
ABONE OLgoogle
Türk edebiyatının ulu çınarı Yaşar Kemal için Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında yer aldığı siyasetçiler ve devlet adamları katıldı. 

ÜNLÜ İSİMLER VE İŞ DÜNYASI CENAZEDE

Türkiye Ermenileri Patrikvekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, sanatçılar Zülfü Livaneli, Orhan Gencebay, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Mustafa Erdoğan, Berhan Şimşek, Suavi, Mustafa Alabora, Eşber Yağmurdereli, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, gazeteciler Can Dündar, Muhsin Kızılkaya, Hasan Cemal, Tuncay Özkan, Ali Kırca, Cengiz Çandar, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de törende yer aldı.

Cenaze namazı öncesinde Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, yeğeni Sadık Gökçeli, manevi oğlu Ahmet Güneştekin, yakın dostu Zülfü Livaneli ile diğer yakınları taziyeleri kabul etti.

Musalla taşının önüne, "Güle güle usta" yazılı Yaşar Kemal fotoğrafları konuldu. 

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından Yaşar Kemal'in cenazesi sevenleri ve yakınları tarafından omuzlara alınarak, alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Bu sırada Kemal'in tabutuna vatandaşlar tarafından karanfil atıldı.

Cami önünde toplanan bir grup, "Yaşar Kemal onurumuzdur" diye slogan attı. Semt sakinleri de binaların pencerelerine çıkarak, alkışlarla Yaşar Kemal'i son yolculuğuna uğurladı.

Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Kemal'in cenazesi, çok sayıda kişini katılımıyla Zincirlikuyu Mezarlığına getirildi. Yazarın eşi Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal'in yakın dostu Zülfü Livaneli ile mezarlığa geldi. 

Buradaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, sanatçılar Kadir İnanır, Suavi, Tarık Akan da katıldı. Sanatçı Livaneli burada bir konuşma yaptı.

Okunan duaların ardından cenaze kabre konurken, Yaşar Kemal'in doğum yeri olan eski adı Hemite olan Gökçedam köyünden toprak atıldı. 

Köyünde gıyabi cenaze namazı kılındı

Bu arada, Yaşar Kemal için memleketi Osmaniye'nin Hemite (Gökçedam) köyünde vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı için Gökçedam Camisi'nde toplandı.

Öğle namazının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Ali Yazıcı tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Namazdan sonra köylüler ve sevenlerinden helallik alınarak, Yaşar Kemal için dua edildi.

Gıyabi cenaze namazına, Osmaniye Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfun Dündar, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde