Yaşar Holding, gıdadaki ilk yurtdışı yatırımına nereden başlıyor?

Yaşar Holding, gıdadaki ilk yurtdışı yatırımına nereden başlıyor?

Türk gıda şirketleri son birkaç yıldır yurtdışı büyümesini satın almayla yapıyor. Ancak Yaşar Holding, sıfırdan tesis kurarak yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyor

Yaşar Holding, gıdadaki ilk yurtdışı yatırımına nereden başlıyor?
16px
24px
11.12.2017 08:09
ABONE OLgoogle

Türk gıda şirketleri son birkaç yıldır yurtdışı büyümesini satın almayla yapıyor. Ancak Yaşar Holding, sıfırdan tesis kurarak yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyor. İşte bu adımlardan ilkini de Birleşik Arap Emirlikleri’nde atmaya hazırlanıyor.

Pınar markasıyla 35 yılda Ortadoğu’da hakim duruma gelen Yaşar Holding, bazı ülkelerde yüzde 60’lık pazar payına sahip. Bölgedeki gücünü artırmayı hedefleyen Yaşar Holding, Dubai’de kurulan yeni bir endüstriyel bölgede sıfırdan bir tesis kuracak.

Bölgede HDF FZCO adındaki şirketiyle çalışan Yaşar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekilleri FeyhanYaşar ve İdil Yiğitbaşı ile sohbetimizde Dubai’deki yatırım planı, Yaşar Holding’in gelecek hedefleri ile Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın çalışmaları gündemdeydi.  1927 yılında kurulan Yaşar Topluluğu 72 yaşında..

20 bin metrekarelik alanda kurulacak
 
Vakfın temelini attığı 8’inci okul olan Eskişehir’deki Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi’nin toplantısı sonrasında sorularımızı yanıtlayan Feyhan Yaşar, Dubai’deki yatırımın 2018 sonunda üretime başlamasının planlandığını söyledi. “Tesisin toplam 20 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini” dile getiren Feyhan Yaşar, “Tesiste başta krem peynir olmak üzere birçok ileri işlenmiş süt ürünlerinin üretilmesi hedefleniyor” diye konuşuyor.

Bu yatırımın ilerideki dönemde büyüyebileceğini, yeni ürünlerle destekleneceğini ekliyor Feyhan Yaşar. Holdingin 2015 Aralık ayında devreye aldığı Şanlıurfa’daki yatırımını soruyoruz. “Şu anda 100 kişiye istihdam sağlayan tesis çevre kentlerle birlikte 5 bin çiftçiye dokunuyor. Onlardan süt alıyoruz. Böylece yem başta olmak üzere birçok sanayi de bölgede gelişti. Bu on binlerce kişiye ekmek sağlamak anlamına geliyor” diyor.
 
Urfa’nın ilk gıda ihracatını Pınar yaptı

Terörün, Irak’taki gelişmelerin ortasında verilen cesur bir karardı Yaşar Holding’in Şanlıurfa’daki yatırımı. Bölgede yatırım yapan tek ulusal marka olmanın heyecanını anlatıyor Feyhan Yaşar. “Şanlıurfa’nın ilk gıda ihracatını gerçekleştirdik.

Şu anda Irak’a 1 milyon dolara yakın ürün satıyoruz” diye ekliyor. Gelelim Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın açtığı Eskişehir’deki okula. Daha önce Türkiye’nin ilk boyaya yönelik teknik lisesini açan vakıf, şimdi de gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak bir okulu devreye alacak. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında açılması hedeflenen okulun yapım bütçesi 6 milyon lira. İçinde 5 laboratuvar olacak. Sözü Yaşar Holding Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı alıyor.

Kerem Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde