Yasak krizi büyüyor! Rusya'yla ipler geriliyor

Yasak krizi büyüyor! Rusya'yla ipler geriliyor

Türkiye ile Rusya arasında tarım ürünleri yasağı ve engellemeleri yüzünden başlayan sorun büyüyor. Moskova'dan ilk kez "sert mesaj ve uyarılar" gelmeye başladı.

Yasak krizi büyüyor! Rusya'yla ipler geriliyor
16px
24px
23.03.2017 15:21
ABONE OLgoogle

Türkiye ile Rusya arasında tarım ürünleri yasağı sorunu büyüyor. İki tarafın bakanlarından gelen açıklamalar dikkati çekerken, Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, “baskılarla sonuç alınamayacağı ve Rusya’nın kendi ürünlerine yeni pazarlar bulacağı” açıklamasını yaptı. Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç de Türk mevkidaşı Mehmet Şimşek’i telefonla aradı ve “Zorlaştırıcı adımların ikili ilişkileri onarmayı zorlaştırdığını” söyledi.

Türkrus sitesi yapılan açıklamaları özetlediği haberine göre; domates başta olmak üzere bazı Türk menşeli tarım ürünlerine Rusya yasağının en önemli savunucusu olan Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev Ankara’yı eleştiren bir açıklama yaptı. 

Bakanlık web sitesinde yazılı bir açıklama yaparak buğday ihracatında yaşanan "fiili engel” durumunu değerlendiren Rus bakan, Türk tarafının Rusya tarım ürünlerine getirdiği sınırlamalardan dolayı “son derece şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

Rus bakan, Türk tarafının Rus tarım ürünlerindeki alım şartlarını değiştirmesi için, "Ankara'nın böyle bir karar alması bazı Rus ürünlerinin Türkiye'ye gitmesini tamamen durdurabilir" dedi. 

Tkaçev 2016 yılı kasım ayında Türkiye Tarım Bakanı ile tüm ürünlerde yasakların kademeli olarak kaldırılması konusunda karar almış olduklarını söyledi.

Açıklamada Rusya’nın Türk menşeli bazı ürünlerde yasakları kaldırdığı ve kaldırmaya devam etmeyi planladığı belirtilirken, domates konusunda da mesaj verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde