Yarım asırlık tavuk firması bi daha iflas etti

Yarım asırlık tavuk firması bi daha iflas etti

Türkiye'nin tavuk denince akla ilk gelen markalarından olan şirket yeniden iflas etti.

Yarım asırlık tavuk firması bi daha iflas etti
16px
24px
02.05.2016 12:59
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin tavuk denince akla ilk gelen markalarından olan Mudurnu Tavukçuluk yeniden iflas etti.

1999 yılında iflas eden ardından pek çok kez el değiştiren Mudurnu Tavukçuluk 2010 yılından yeniden faaliyete geçmişti. 2010 yılından beri ilçede istihdam sağlayan Mudurnu Tavukçuluk iflasını verdi. 

1967 YILINDA KURULDU

Mudurnu Piliç 2007 yılında satışa çıkartılmıştı. O dönem Pak Tavuk sadece markayı satın almış, tesisler ise ağırlıklı olarak balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren Kılıç Deniz Ürünleri'nin olmuştu. Kılıç Deniz Ürünleri 2008 yılında Mudurnu Tavukçuluk tesislerini Mupi markası ile tekrar hayata döndürdü. Ancak işler bekledikleri gibi gitmeyince onlar da satışa çıkardılar. Böylece 1967 yılında Tevfik Türesin ile Süreyya Astarcı tarafından kurulan, 2002 yılında ilk kez el değiştiren Mudurnu Tavukçuluk'un kaderi yine iflas oldu.

DEFALARCA EL DEĞİŞTİRDİ

Mudurnu ilçesinin markalaşmasındaki en büyük etkenlerin en başında yer alan Mudurnu Tavukçuluk A.Ş 2001 yılındaki kriz sonrası iflas etmiş ve el değiştirmişti. Dört yıl kapalı kalan tesisler 2005 yılında İlçem piliç adı ile çalıştırılmaya başlandı. Bu süreç ancak iki yıl devam etti ve ardından tesisler müzayede şirketi aracılığı ile satışa çıktı.

2007 yılında MUPİ adı ile el değiştiren firmada üretimini ancak 2010 yılına kadar devam ettirebildi ve firmayı satışa çıkardı.

2007 yılında Mudurnu Markasını satın alan  Pak Piliç, Mudurnu ilçesindeki tesisleri 2010 yılında  alarak markayı yeniden Mudurnu ilçesine getirerek üretime devam etti.

Zaman, zaman gündeme Mudurnu’nun yeniden el değiştireceği veya kapanacağı şeklinde çıkan haberlere firma İlçem Tavukçuluk'un sahibi Zuhal Daştan “Mudurnu’yu bırakma gibi bir düşüncemiz yok” şeklinde  açıklama yapmıştı.

ŞİRKET İFLASINI İSTEDİ

Geçtiğimiz ay Mudurnu Tavuk'un sahibi İstanbul Merkezli, İlçem Piliç Üretim Bes. ve Tic. A.Ş, şirketin iflasını istedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde