Yargıtay Başkanı’ndan kaçak elektrik çıkışı

Yargıtay Başkanı’ndan kaçak elektrik çıkışı

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedelinin, borcunu düzenli ödeyen aboneden tahsilinin ne vicdani ne de hakkaniyete uygun olduğunu söyledi.

Yargıtay Başkanı’ndan kaçak elektrik çıkışı
16px
24px
28.11.2014 06:28
ABONE OLgoogle
Yargıtay Başkanı Ali Alkan, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedelinin, borcunu düzenli ödeyen aboneden tahsilinin ne vicdani ne de hakkaniyete uygun olduğunu söyledi. Yargıtay olarak bu konuda bazı kararlar verdiklerini de hatırlatan Ali Alkan, “Kayıp-kaçak miktarının düzenli alım ve ödeme yapan aboneden tahsil edilmesi ne vicdanidir ne de hakkaniyete uygundur.” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapılan “1. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sem-pozyumu”nda konuşan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, enerji kullanımının artmasıyla birlikte hukuki uyuşmazlık ve davaların da arttığını vurguladı.

Bu konuda Yargıtay’a çok sayıda dava geldiğini kaydeden Alkan, borcunu düzenli ödeyen abonelerden tahsil edilen elektrikteki kayıp-kaçak bedeliyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu zorunlu ihtiyacın karşılanabilmesi için enerji israfının önlenmesi yanında; kaçak kullanımların önlenmesi için öncelikle halkı bilinçlendirmeye yönelik olarak gerek eğitim ve gerekse de geliştirilecek alternatif sosyal projeler veya caydırıcı cezalar ile herkesin kullandığı enerjinin bedelini ödemesi sağlanmalıdır. Bu konuda hiçbir çaba harcamadan, önleyici hiçbir tedbir almadan kaçak kullanım bedellerini düzenli ödeme yapan abonelerden tahsil yoluna gitmek işin kolayına kaçmak olur ve vicdanlar bunu kabul etmez.”

Alkan, “Elektrik faturalarını incelediğimizde kayıp kaçak miktarının düzenli alım ve ödeme yapan aboneden tahsil edilmesi ne vicdanidir ne de hakkaniyete uygundur.” dedi.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde