Yang Ming Group'tan “İhracatta konteyner savaşları”na açıklama

Yang Ming Group'tan “İhracatta konteyner savaşları”na açıklama

Türkiye için yılda 5 bin adet konteyner üreten Tayvanlı üretici Yang Ming, 20 milyar dolara çıkan borcunu döndüremediği üretimleri aksattığı ifade edilmişti..

Yang Ming Group'tan “İhracatta konteyner savaşları”na açıklama
16px
24px
15.05.2017 11:36
ABONE OLgoogle

Türkiye için yılda 5 bin adet konteyner üreten Tayvanlı üretici Yang Ming, 20 milyar dolara çıkan borcunu döndüremediği üretimleri aksattığı ifade edilmişti.

Konuyla ilgili şirketten gelen açıklama şöyle:

“İhracatta konteyner savaşları” başlıklı haberinizde Tayvan devlet şirketi Yang Ming hakkında bahsettiğiniz bölüm ile ilgili kısa bir  bilgilendirme yapma gereği duyduk.

Türkiye ihracatı sarsıldı! İhracatta konteyner savaşları

Haberin içindeki bazı bilgilerin Yang Ming müşterileri ve Türkiye’deki Uzakdoğu ihracatçıları üzerinde endişe uyandırıcı bir etkisi olmaması açısından şirketin Türkiye pazarına yaptığı yeni yatırımlar hakkında güncel bilgileri paylaşmak isteriz. 

Yang Ming Group  1994 senesinden bu yana Türkiye pazarına hizmet veren, Türkiye’ye ilk direkt Uzakdoğu servisini başlatan Tayvan Devleti’nin ortağı olduğu ve yönettiği bir armatördür. Türkiye’deki başarılı ve istikrarlı büyümesi nedeniyle Türkiye operasyonlarını yürütmek amacıyla 2009 yılında Türkiye’deki şirketi Yang Ming Anadolu’yu kurmuştur.  Yang Ming Anadolu,  2016 senesinde 140 bin TEU’luk ihracat ve ithalat yükü taşımıştır.

Yang Ming, Türkiye pazarının ihtiyaçları kapsamında 2017 yılında Türkiye – Uzakdoğu arasında servislerine ek olarak yeni direkt servisini koymuştur.  14 bin TEU’luk gemilerle gerçekleştirilen servisin ilk gemisi 9 Haziran’da İstanbul’a gelecek.  Gemiler Türkiye’de İstanbul’a ek olarak İzmir ve Mersin’e de uğrayarak ithalat ve ihracatçıların yüklerini alacak.

Dünya kamuyoyunda Yang ming ile ilgili spekülatif çıkarılan bazı yanlış ve yanıltıcı haberlere karşılık Yang Ming’in 3 nisan 2017 de müşterilerine göndermiş olduğu finansal durum raporunda açıklık getirmiştir. Söz finansal raporunda;

“Yang Ming müşterilerine karşı özverili, tedarikçilerine karşı ise sorumlu tutumunu her zaman muhafaza etmektedir. Yılın başından bu güne kadarki verilere bakıldığında, Yang Ming olarak Uzak Doğu ve Avrupa ticari hatlarıyla ilgili olarak iyi niyetli bir toparlanmanın ve Transpasifik hattındaki yükselişin erken sinyallerini görüyoruz. Bu olumlu gidişatın 2017 yılı boyunca sürmesinin kuvvetle muhtemel olduğuna inanıyoruz.
Yang Ming ayrıca, yakın dönemde sermaye yapısını yeniden düzenlemeye yönelik planını uygulamaya koymuştur. Tayvan Hükümetinin kurmuş olduğu altı  yeni yatırımcıdan oluşan ve içlerinde kamu kuruluşları ile özel şirketlerin  de bulunduğu Tayvan Ulusal Kalkınma Fonu “NDF”  ilk tur hisse ihracıyla beraber %6.39’luk bir hisse alacaktır. İlk turun sonunda içinde Ulaştırma ve iletişim Bakanlığı da olmak üzere devletin sahip olduğu YM hisseleri toplam %36.62’ye yükselmiş olacak.

Sermayenin yeniden düzenlenmesi ve Tasarruf stratejilerimizin uygulamaya konması ve yeni yatırımcılarımızın da desteği ile YM olarak 2017’de müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekliyle karşılık vermek için hazırız.”  

Şeklinde yapılan bilgilendirme ile  müşteriler nezdinde konuya açıklık getirilmeye çalışılmıştır.

Saygılarımızla
Yang Ming Anadolu 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde