Yandaşın kaçak işletmesinin neden yıkılmadığı belli oldu

Yandaşın kaçak işletmesinin neden yıkılmadığı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun eski ortağı Cihan Kamer’in kızının düğün töreni, AKP yanlısı işadamlarının geçit törenine döndü.

Yandaşın kaçak işletmesinin neden yıkılmadığı belli oldu
16px
24px
01.06.2015 11:20
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun eski ortağı Cihan Kamer’in kızının düğün töreni, AKP yanlısı işadamlarının geçit törenine döndü. Boğaz’da iki işletmesi olan Cihan Kamer’in düğününde nikahı Kadir Topbaş kıydı. Reza’nın eşi Ebru Gündeş de davetlileri coşturdu.

Yer, İstanbul’un tüm güzelliklerini avucunuzda hissedebileceğiniz kentin en güzel manzaralı otellerinden biri… Yüzlerce davetli, genç bir çiftin, Simay Kamer ve Ahmet Uras’ın mutlu gününe tanıklık etmek için bir arada. Düğün sahipleri Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Cihan Kamer ve eşi Çiğdem Kamer ile Prof. Dr. Cihan Uras ve eşi Dr. Yeşim Uras…

Genç çiftin Boğaz’daki düğün töreni, AKP döneminde gelişen ‘sermaye’nin geçit resmi gibiydi. İktidar eliyle, rant uğruna yandaşa peşkeş çekilen, kupon arazileri kapanın elinde kalan İstanbul, AKP iktidarı döneminde palazlanan müteahhitlerin, işadamlarının, yasa dinlemeyen siyasetçilerin eğlencesine tanıklık etti.

Gelinin babası Kamer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen bir işadamı. Mütedeyyin zenginlerin mekanı Kuruçeşme’deki Huqqa ve The Market adlı restoranlar da onun. 2012’de Denizcilik İşletmeleri, Kuruçeşme sahilindeki araziye kruvaziyer limanı yapmak istemişti.

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden veto gelince, gayrimenkul 2012’de Erdoğan’ın aile dostu Cihan Kamer’in Renovest Gayrimenkul adlı şirketine kiralanmıştı.

MUHAFAZAKARLARIN GECE KULÜBÜ



Aylık 92 bin lira kira bedeliyle Boğaz kıyısındaki arazinin kullanım hakkını alan Kamer önce muhafazakar gece kulübü Huqqa’yı açtı. Ardından denize sıfır konumda 300 kişi kapasiteli, Boğaz’daki lüks yatlara da hizmet veren The Market adlı şarküteri-restoranı hizmete soktu. The Market’in kaçak bölümlerine belediyenin göz yumduğu biliniyor.

Nikahı, Reza Zarrab’ın satın aldığı tarihi yalıda yasadışı tadilat yapmasına, AKP’li müteahhitler için kentin talanına gıkını bile çıkarmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. Bu manzara “İlişkileri böyle olan birinin kaçak yapısı tabii ki yıkılmaz” dedirtti.

Bakanlar Ali Babacan, Nihat Zeybekçi, eski bakan Egemen Bağış, Ethem Sancak, Remzi Gür, Nihat Özdemir, Fettah Tamince, Mehmet Ali Aydınlar, Hamdi Topçu, Ali Koç, Mahmut Uslu ve Fatih Terim katıldı.

Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde