Yandaş medyada tasfiye zamanı

Yandaş medyada tasfiye zamanı

Yandaş medyada yaşanan güç zehirlenmesi, tehlikeli boyutlara ulaştı. Bunun üzerine AKP, yandaş medyada “ince ayar” yapılmasını kararlaştırdı.

Yandaş medyada tasfiye zamanı
16px
24px
20.10.2014 08:12
ABONE OLgoogle
Yandaş medyada yaşanan güç zehirlenmesi, tehlikeli boyutlara ulaştı. Bunun üzerine AKP, yandaş medyada “ince ayar” yapılmasını kararlaştırdı. Bu durum Ankara’da, “yandaş mahallede level atlama vakti” olarak nitelendiriliyor. Bazı gazetelerin CEO’larının değiştirilmesi, bazı yazarların da başka kurumlara kaydırılması öngörülüyor. Yeni dönemde, daha kaliteli, kamuoyunda güvenilen isimlerle çalışılması planlanıyor. 

AKP yönetimi, yandaş gazeteci ve yorumcuların, yaptıkları hataların partiye zarar verdiğini düşünüyor. Bu nedenle, geçtiğimiz günlerde bazı televizyon yorumcularının parti yönetimi tarafından fırçalandığı öne sürüldü.

Parti yönetiminin, “Televizyonda boş boş konuşuyorsunuz. Programa katılmadan önce, SETA’daki uzmanlardan bilgi alın” diyerek bazı yorumcuları uyardığı konuşuluyor. Özellikle 17 Aralık yolsuzluk dosyasının kapatılmasının ardından yandaş medyada tepki çeken isimlerle ilgili olarak bir operasyon yapılması gerektiği dillendirilmeye başlandı.

İSTİHBARATÇILAR DA RAHATSIZ OLDU

17 Aralık operasyonun ardından başlatılan “fişleme” çalışmalarıyla anılan MİT’in içinde rahatsızlık başgösterdi. Ankara’da dolaşan iddialara göre, paralel ile mücadele konusunda yapılan çalışmaların tümü MİT tarafından gerçekleştirildiği sanılıyor.

Oysa bu kapsamdaki operasyonlar, emniyet ve diğer birimlerle paslaşarak yürütülüyor. Dolayısıyla, burada tüm birimlerin sorumluluğu bulunuyor. Kulislerde, algı operasyonları konusunda tek sorumlu olarak MİT’in gösterilmesinin teşkilatta rahatsızlığa yol açtığı da konuşuluyor. AKP Hükümeti döneminde ise, teşkilata alınan kişi sayısının toplam personelin sadece yüzde 1’i düzeyinde olduğu belirtildi. 
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde