Yahudiler Saray'a 'Cesaret' vermeye geldiler

Yahudiler Saray'a 'Cesaret' vermeye geldiler

İki gündür Başkentte adeta “Lobi Kuşatması” yaşanıyor… İsrail’in hamisi, Siyonizm’in iki küresel lobisi ADL ve AJC Ankara’da!

Yahudiler Saray'a 'Cesaret' vermeye geldiler
16px
24px
10.02.2016 06:07
ABONE OLgoogle
İki gündür Başkentte adeta “Lobi Kuşatması” yaşanıyor… İsrail’in hamisi, Siyonizm’in iki küresel lobisi ADL ve AJC Ankara’da! Bölge aşama aşama Büyük İsrail için hazırlanırken bu ziyaretler hiç de  hayra alamet değil!

Ortadoğu’da sınırlar yeniden çizilirken, İsrail ile ilişkiler “gaz ve petrol boru hattı” projeleriyle yeniden yeşertilirken, mezhep savaşları için maksatlı çevreler topyekün seferber olmuşken, Güneydoğu’muz gözden ırak tutulurken, sınırlarımızda her geçen dakika yeni yeni gelişmeler yaşanıyorken “lobiler” başkentimizde boy gösterdi.

New York’taki Siyonist kuruluşların çatı örgütü olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı üyeleri iki gündür Ankara’da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. Siyonist İsrail’e en büyük desteği veren Anti-Defamation Leagua (ADL)  ve Amerikan Yahudi Komitesi  (AJC) hem Beştepe’de, hem de Köşk’te ağırlandı.

BİRLİĞE 52 SİYONİST ÖRGÜT ÜYE

Dünyanın en büyük Siyonist örgütlerinden olan Anti-Defamation Leagua (ADL)  1913 yılında ABD’de kuruldu. Birliğe 52 Siyonist örgüt üye. Başkanlığını Abraham Foxman’ın, Genel Sekreterliğini Glen Lewy’nin yaptığı kuruluşun genel merkezi ABD’nin New York şehrinde bulunuyor. Milyonlarca dolar bütçesi olan ADL, Siyonist lobinin en büyük iki kuruluşundan biri ve destekçisi olarak kabul ediliyor. Dinlerarası diyaloğu da destekleyen ADL, sözde Ermeni soykırımını da tanıyor. ADL aynı zamanda vermiş olduğu “üstün cesaret” ödülüyle tanınıyor.

AMAÇLARI İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ

Amerikan Yahudi Komitesi  (AJC) ise bir diğer Siyonist örgüt. 1906 yılında ABD’de kurulan Siyonist örgütün amacı bütün dünyadaki Siyonistleri savunmak. İsrail’in güvenliği, enerji bağımsızlığı ve Yahudi yaşantısının güçlendirilmesine odaklandığını açıklayan kuruluşun merkezi de New York’ta bulunuyor. Washington’da devlet ve dış ilişkiler bürosu olan AJC’nin bunun yanında ABD çapında 29 bölgede ve uluslararası da birçok ülkede küresel ortağı var. AJC’nin kuruluş amacına uygun olarak verdiği başarı plaketleri ise “cesaret karakteri ödülleri” olarak tanımlanıyor. AJC ve ADL, Siyonizm’i destekleyen en büyük iki örgüt olarak biliniyor.

İKİLİ KUŞATMA

Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesinin konuşulduğu, Rusya ile gerginleşen  ilişkimizin nereye evrileceğinin tasvir edilemediği, Güneydoğu’muzda  kaosun derinleştirildiği bir zaman diliminde, ülkemiz bir yandan da Siyonist lobilerin kıskacına alınıyor.
Milli Gazete
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde