YSK'dan erken seçim açıklaması

YSK'dan erken seçim açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu erken seçim tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı.

YSK'dan erken seçim açıklaması
16px
24px
20.10.2014 13:00
ABONE OLgoogle
Yüksek Seçim Kurulu 2015 yılının haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimleri ile  ilgili açıklama yaptı.  YSK açıklamasında "Erken seçim alarmı yoktur" dedi.

Türkiye, 2015 nisan ayının sonu itibari ile yoğun bir sınav maratonuna gireceği için en geç 7 Haziran 2015 günü yapılması gereken seçimlerin erkene alınabileceği iddia ediliyordu.

YSK Başkanı Sadi Güven, "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Sistemin daha mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalarımızın milletvekili seçiminin öne çekilmesine ilişkin basındaki yazılanlarla ilgisi yoktur. Erken seçim kararı verecek olan YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde