Watsons tepkiler üzerine soyduğu kızdan özür diledi

Watsons tepkiler üzerine soyduğu kızdan özür diledi

Watsons mağazasında 16 yaşında bir kız çocuğu "ruj" çalmakla suçlanıp, kıyafetleri tamamen çıkartılarak özel güvenlik görevlileri tarafından soyulmuştu.

Watsons tepkiler üzerine soyduğu kızdan özür diledi
16px
24px
09.12.2016 15:29
ABONE OLgoogle

İstanbul Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazasından ruj çalmakla suçlanan lise 3. sınıf öğrencisi Mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi tarafından çırılçıplak soyularak aranmıştı. Arama sonunda kızın üzerine ruj çıkmamıştı. Aile firmadan ve mağaza yetkililerinden şikayetçi oldu.

Mağazanın deposunda yapılan aramada kızın kıyafetleri tamamen çıkarıldı. Aramayı bir kadın güvenlik görevlisi yaptı ama o anda depoda iki erkek görevli daha vardı. Aramada kızın üstünden iddia edildiği gibi ruj çıkmadı. B.C olayı annesine ertesi gün anlattı. Ailesi daha sonra mağaza müdürü Z.A ile görüştü. Z.A olayın kendisiyle ilgisi olmadığını söyledi. Ancak çıplak aramayı doğruladı.

Watsons mağazasında kız öğrenciye çırılçıplak arama!

GENÇ KIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Watsons mağaza müdürü ve güvenlik görevlisi tarafından hırsızlıkla suçlanarak mağaza deposuna çekildiğini iddia eden B.C. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Burada pantolonum dizlerime kadar indirildi, bluzum ve sütyenim sıyrılarak arama yapıldı. Arama esnasında iki erkek güvenlik görevlisi de vardı. Onlara da sadece arkaları dönmeleri istendi. Depoda da kamera vardı. Mağaza müdürü bana sürekli ‘Hırsızlık yaptın’ diyordu. Kafama vurarak ‘Hırsız, terbiyesiz’ şeklinde hakaret etti.”

Çırılçıplak soyulan kız öğrenci Watsons'tan şikayetçi oldu

“Dua et, buradan kolunuz bacağınız kırık da çıkabilirdiniz”

Yaşadıklarının sonrasında arkadaşının kendisini aradığını, onu da mağazaya çağırarak depoya aldıklarını ve hırsızlıkla suçlayarak çıplak arama yaptıklarını iddia eden B.C., mağaza müdürünün kendisine “Bugün iyi günümdeyim, dua et. Yoksa daha kötü olurdu” dediğini söyledi. Arkadaşına ise güvenlik görevlilerinden biri “Evet iyi gününde, yoksa buradan kolunuz, bacağınız kırık çıkabilirdiniz” dedi.

B.C. olayı daha sonra ailesine anlattığını söyleyerek, ailesinin güvenlik görevlisi ve mağaza müdürü hakkında şikayetçi olduklarını aktardı.

Sosyal medyada büyük tepki

Olaya sosyal medyada büyük tepkiler geldi. Watsons'la ilgili atılan twettler ilk sıralara kadar yükseldi. Binlerce kişi bundan sonra Watsons'tan alışveriş yapmayacağını dile getirdi. Tepkiler üzerine Watsons şu açıklamayı yaptı...

'WATSONS ÖZÜR DİLİYOR
Kamuoyu Açıklaması 9 Aralık 2016

İstanbul Eyüp’teki bir alışveriş merkezinde bulunan mağazamızda bir genç kızın maruz kaldığı durumdan dolayı üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Her ne sebeple ve kim tarafından yapılmış olursa olsun mağazamızda yaşanan olay bizim için kabul edilemezdir. Bu davranışa maruz kalan genç kızdan, ailesinden ve ayrıca tüm kamuoyundan özür dileriz.
Bu talihsiz olaya neden olan ve alışveriş merkezi güvenlik görevlilerinin davranışını engellemeyerek üzerine düşen görevi yerine getirmeyen personelimizin şirketimizle ilişiği kesilmiştir. Ayrıca, kurum olarak, bundan sonraki süreçte benzer bir olayın yaşanmaması için en üst seviyedeki önlemleri aldığımızı bildiririz.
Kamuoyunun bu konuda gösterdiği hassasiyeti içtenlikle paylaştığımızı belirtir, bir kez daha genç kızımızdan, ailesinden ve kamuoyundan özür dileriz.

Saygılarımızla,
Watsons 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde