Warren Buffett 12 Milyar Doları nereye yatırdı?

Warren Buffett 12 Milyar Doları nereye yatırdı?

ABD'li yatırımcı Buffett, ABD seçimlerinden bu yana 12 milyar dolarlık hisse senedi aldı

Warren Buffett 12 Milyar Doları nereye yatırdı?
16px
24px
31.01.2017 12:26
ABONE OLgoogle

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, 8 Kasım'da gerçekleşen başkanlık seçimlerinden bu yana, Berkshire Hathaway Inc.'teki portföyü için 12 milyar dolarlık hisse senedi alımı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Buffett, Charlie Rose ile Cuma günü gerçekleştirdiği röportajda, “Seçimden bu yana nette 12 milyar dolarlık hisse senedi aldık” dedi.

ABD'li yatırımcı hangi şirketlerin hisse senetlerini tercih ettiğine ilişkin detay vermedi.

Buffett 2.9 milyar doları nereye bağışladı

Nebraska merkezli şirketin yaptığı alımın büyüklüğü, Berkshire Hathaway'in faaliyetlerinde de önemli ölçüde artış olduğunu işaret ediyor. Şirket, geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayı boyunca sadece 5,2 milyar dolarlık hisse senedi alırken, toplam yaklaşık 20 milyar dolarlık hisse senedi satış ve çıkışı olduğunu açıklamıştı.

2015 yılında ise Berkshire 10 milyar dolarlık hisse senedi almıştı. 

Kasım'daki seçimlerde Trump'ın başkan seçilmesi yatırımlarda artış beklentilerini tetikleyerek hisselerde de büyük yükselişe neden oldu. Trump politikaları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Buffett, ABD Başkanı Donald Trump'ın hedeflediği yüzde 4'lük büyüme konusuna şüpheli yaklaştığını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde