Vodafone Arena’yı basan askerlerden şok ifadeler

Vodafone Arena’yı basan askerlerden şok ifadeler

15 Temmuz darbe girişimi esnasında TRT ve Digiturk binasını basan darbeci askerlerin, sokağa çıkan yurttaşlar için “Bunlar PKK’lı bir kısmı da paralelci” dediği öne sürüldü.

Vodafone Arena’yı basan askerlerden şok ifadeler
16px
24px
23.01.2017 12:25
ABONE OLgoogle

Hürriyet’ten Damla Güler’in haberine göre Vodafone Arena Stadı ile Casper Plaza’ya helikopterle asker indirilmesine ilişkin yürütülen soruşturma için iddianame hazırlandı.

İddianamede Vodafone Arena Stadı’na üç helikopterin iniş yaptığı, toplamda 43 asker ve üç sivil teknik personelin stada indirildiği belirtilirken, askerlerin stadın güvenlik görevlilerini silah zoruyla etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

‘Bu saatte sonra babam girse ateş ederim’

Stadın ardından TRT binasına giden erlerin ifadelerine de iddianamede yer bulurken, komutanlarının yurttaşlar için “Polisler gerçek polis değil. Polis araçları içeri girmeye çalışırsa vurun. Toplananlar da PKK yandaşı” dediği iddia edildi.

Bir er ise ifadesinde teğmen Mustafa T.’nin kendisine “Bu saatten sonra babam girse ateş ederim. Siz de ateş edin. Emirlere uyun. Öbür dünyadaki günahlarınızı ben üstleniyorum” dediğini aktardı.

Beşiktaş, şikayette bulundu

Er Burak K. ise, teğmen Mustafa T.’ye, “Ben ateş etmem” dediğinde ise, T.’nin, “Sen vatan hainisin” dediğini ancak yurttaşları sorunca “Bunlar PKK’lı bir kısmı da paralelci” yanıtını aldığını söyledi.

Öte yandan iddianamede müşteki olarak yer alan Beşiktaş Jimnastik Kulübü ise askerler hakkında savcılığa şikayette bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde