Vladimir Putin sert konuştu: Sırtımızdan bıçaklandık

Vladimir Putin sert konuştu: Sırtımızdan bıçaklandık

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bugünkü trajik olayların Rusya-Türkiye ilişkileri üzerinde ciddi sonuçları olacak". Putin ‘Sırtımızdan bıçaklandık' açıklamasında bulundu.

Vladimir Putin sert konuştu: Sırtımızdan bıçaklandık
16px
24px
24.11.2015 15:37
ABONE OLgoogle
Rus askeri uçağın düşürüldüğü haberlerinin ardından konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçağın Türkiye sınırına 4 km uzaklıkta Suriye topraklarında düşürüldüğünü belirtti. Putin ‘Sırtımızdan bıçaklandık' açıklamasında bulundu.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları...

-Rus pilotlar kimseyi tehdit etmiyordu. Rus savaş jetleri Türk sınırından 4 km ötede Suriye hava sahasında düşürüldü. Sırtımızdan bıçaklandık.

-Türkiye, Rusya'nın ABD ile bu tür olayları önlemek adına imzaladığı sözleşmeye rağmen Rus savaş uçağını vurdu.

-Büyük miktarda petrol militanlar tarafından Türkiye'ye geçiriliyor.

-Jetlerimizin düşürülmesi Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli sonuçlara neden olacak.

-Türkiye sanki Rusya kendi kendine uçağını düşürmüş gibi davranıyor. Türkiye, SU-24 savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile hemen temasa geçmesi gerekirken, NATO'ya başvurdu. Sanki Rusya onların uçağını düşürdü.

-Rusya Federasyonu, Türkiye'yi sadece komşu değil aynı zamanda da dost ülke olarak görüyordu. Bilemiyorum bu kime yarayacak, ama bize yaramayacak.

Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesi sırasında konuşan Putin, Rusya'nın uçağın düşürülmesi hadisesini dikkatli bir şekilde araştıracağını ve bu olayın Türkiye-Rusya ilişkileri için ciddi sonuçlarının olacağını kaydetti.

Putin, Rus uçağının Türkiye, Rusya ve ABD arasında imzalanan Hava Olaylarını Önleme Anlaşması'na rağmen düşürüldüğüne dikkat çekti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde