Via GYO halka arz oluyor

Via GYO halka arz oluyor

Via GYO, 5-6 Mayıs'ta halka arz için talep toplayacak.

Via GYO halka arz oluyor
16px
24px
03.05.2016 11:31
ABONE OLgoogle
Via GYO'nun mevcut ortaklarından Ali Bayraktar'ın sahip olduğu 7,5 milyon TL nominal pay, Çoşkun Bayraktar'ın sahip olduğu 7,5 milyon TL nominal pay ve Mehmet Bayraktar'ın sahip olduğu 7,5 milyon TL nominal pay olmak üzere toplam 22,5 milyon TL nominal pay halka arz edilecek. Bir pay için satış tutarı 13,60 TL olarak belirlendi.
 
Halka arzda konsorsiyum liderliğini Finans Yatırım Menkul Değerler yürütecek.
 
Via GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri’nin sunumu ile gerçekleşen toplantıda konuşan Bayraktar, “Yapılmayanı yapma ve geliştirdiğimiz projelerin merkezine “insanı” koymayı hedefleyen misyonumuzla, temelleri 2008 yılında atılan VIA GYO, 2015 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşerek, perakende odaklı entegre gayrimenkul projelerimizden oluşan portföyümüzle Türkiye gayrimenkul ve perakende sektöründe önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum” dedi. 

‘Sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı ürettik’

Via GYO’nun geliştirdiği iş modelleri ve uyguladığı stratejilerle, bünyesindeki tüm projelerde düşük kaynak gereksinimi ile sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı üretmeyi başardığına dikkat çeken Bayraktar, “2008 yılında 30 milyon TL sermaye ile çıktığımız bu yolda, 2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar TL aktif büyüklüğe, 3,2 milyar TL portföy büyüklüğüne ve 290 bin m2’nin üzerinde brüt kiralanabilir alan  büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz. Via GYO bünyesindeki tüm projelerimiz, kiralanabilir alanlarımızdaki ortalama %90 doluluk oranıyla yoluna devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz bu halka arz sonrasında, “Via” ailesinin büyüyecek olması, heyecanımızı daha da artırıyor. Yatırımcılarımızın büyük çoğunluğunun, Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçilerimiz olacağına eminiz. Yurtiçi yatırımcıları hedeflediğimiz halka arzla, ülkemizin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istedik. Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Temelleri 2008'de atılan VIA GYO, perakende odaklı entegre gayrimenkul projeleri geliştirmek ve yönetmek için 2015 yılında kuruldu.
 
2015 yılsonu itibarıyla 3,3 milyar TL aktif ve 3,2 milyar TL portföy büyüklüklerine  1,1 milyon m2 alan üzerine inşa edilmiş 4 AVM'de 697 ticari üniteye ve 290 bin m2'den fazla brüt kiralanabilir alana (BKA) sahip olan VIA GYO'nun, sözleşmeye dayalı yıllık kira geliri 100 milyon avronun üzerinde. Viaport Asia'da %99,2 doluluk oranına sahip olan Şirket'in projelerinde ortalama doluluk oranı ise %90'ı aşıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde