Vergi kaçakçılığını ihbar etti, Maliye ne yaptı?

Vergi kaçakçılığını ihbar etti, Maliye ne yaptı?

Maliye Bakanlığı, ilginç bir suç duyurusuna imza attı.

Vergi kaçakçılığını ihbar etti, Maliye ne yaptı?
16px
24px
26.07.2014 09:29
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in son kurbanı, çalıştığı Yıldızlar Holding’deki vergi kaçağını ihbar eden R.C oldu. Halkbank’tan aldığı 450 milyon dolar krediyi batırmakla gündeme gelen Yıldızlar’la ilgili kaçak ihbarı yapan R.C, bir türlü istediği ilgiyi göremedi ve Şimşek’i dosyanın üzerini örtmekle eleştirdi. Bunun üzerine Maliye ihbarcı hakkında suç duyurusu yaptı

 
Tartışmalı vergi incelemeleri ile gündemden düşmeyen Maliye Bakanlığı, ilginç bir suç duyurusuna imza attı. R.C. isimli holding çalışanı, geçen yıl Türkiye Halk Bankası’ndan aldığı kredi ile gündeme gelen Yıldızlar Holding’in vergi kaçırdığına ilişkin bir ihbar mektubunu Maliye’ye gönderdi.

İhbarcı, işlemlerden bir sonuç çıkmayınca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i dosyayı kapatmakla suçladı. Ve bu konuda ikinci ve üçüncü mektupları da Maliye Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık ise, ihbar mektubunda hakaret unsuru bazı değerlendirmeler olduğu iddiası ile ihbarcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da ihbarcı hakkında soruşturma başlattı.
 
Maliye Bakanlığı’nın ilginç suç duyurusunun hikâyesi şöyle:
 
 YILDIZLAR HOLDİNG’İ İHBAR ETTİ
 

Türkiye Halk Bankası’nın açtığı 450 milyon dolarlık kredi ile tartışma konusu olan Yıldızlar Holding, bu kez de ihbar krizi ile gündeme geldi. Taraf’ın Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bir dönem holding ile ortak iş yapan ve Ankara’nın Çubuk ilçesinde ikamet eden R.C, Yıldızlar Holding’in vergi kaçırdığı için ihbar etti. İhbarcı R.C, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu Bakanlığı’na bir çok kez ihbar dilekçesi verdi. Bu dilekçeler ise işleme alındı. Ancak, yapılan incelemede, vergi kaçıkçılığının tespit edilemediği yönünde rapor hazırlandı
 
İHBARCI KIZDI BAKANI SUÇLADI

 
İhbarcı R.C, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın Yıldızlar Holding ile ilgili yaptığı incelemeden tatmin olmadı. Ve dosyanın bilinçli olarak kapatıldığını iddia etti. Bu çerçevede Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de dosyanın bilinçli olarak kapatıldığına yönelik bazı ifadelerin yer aldığı yeni bir ihbar mektubu gönderdi.
 
İHBARCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
 
Bakanlık, ihbarcı R.C’nin ihbar mektubunda hakaret unsuruna yer verdiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı bu kez ihbarcı hakkında hakaretten soruşturma açtı.

İhbar sonucu, yüzde 10 ikramiye almayı bekleyen ihbarcı R.C. ise hakkında açılan soruşturma ile adeta şok oldu. Savcılığa giden R.C, amacının hakaret etmek olmadığını sadece soruşturmanın kapatılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği kaydetti. Savcılığın soruşturması ise devam ediyor.
 
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde