Vergi borçlarının yeniden yapılandırmada 5 madde Komisyon'dan geçti

Vergi borçlarının yeniden yapılandırmada 5 madde Komisyon'dan geçti

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına olanak sağlayan 17 maddelik teklifin ilk 5 maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Vergi borçlarının yeniden yapılandırmada 5 madde Komisyon'dan geçti
16px
24px
11.05.2017 08:12
ABONE OLgoogle

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, 1997 öncesi araçların hurdaya ayrılması halinde borçlarının silinmesini ve Emlak Bankası'nın tasfiye sürecinden çıkarılmasını da içeren 17 maddelik teklifin ilk beş maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi, diğer maddelerle ilgili görüşmeler devam ediyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katıldığı Komisyon'daki görüşmelerde geniş toplum kesimlerini ilgilendiren ve kamusal yükümlülük arz eden alacakları kapsayan teklife ilişkin ayrıntılar ele alınıyor.

Muhalefet milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ağbal, Varlık Barışı ile Türkiye'ye ne kadar kaynak aktarıldığı sorusuna karşılık, "Bununla ilgili henüz bankalardan bilgi almış değiliz. Uygulama halen devam ediyor. Bu para meşru yollardan bankalar üzerinden geliyor, dönem bitince rakamlara bakarız" dedi.

Varlık Barışı bir kez daha uzatılmayacak

Ağbal ayrıca Varlık Barışını bir kez daha uzatmayacaklarını da belirterek "Zaten bu hukuken de mümkün değil" dedi.

Görüşmelere verilen arada Ağbal, gazetecilerin TRT'ye şans oyunlarından kaynak aktarılıp aktarılmayacağına ilişkin sorularına karşılık "Böyle bir çalışmamız yok" yanıtını verdi.

Mali disiplinden taviz verilmeyeceğine yönelik açıklamalarını yineleyen Ağbal "Bütçe açığının milli gelire oranı son çalışmalara göre yılı yüzde 2'leri aşmadan tamamlayacak" dedi.

Teklifin maddelerinin görüşmelerine devam ediliyor.

Ağbal Reuters'la geçen ay yaptığı söyleşide yeniden yapılandırma düzenlemesi ile 70 milyar TL ödenmemiş vergi veprim borcunun yapılandırılabileceğini bütçeye 2 milyar TL'si Haziran'da olmak üzere en az 4 milyar TL gelir öngördüklerini söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde