Vatandaşın CLK Enerji isyanı: Bizi soymaya mı çalışıyorlar?

Vatandaşın CLK Enerji isyanı: Bizi soymaya mı çalışıyorlar?

Yüksek elektrik faturaları, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Vatandaşın CLK Enerji isyanı: Bizi soymaya mı çalışıyorlar?
16px
24px
23.01.2016 21:51
ABONE OLgoogle
Yüksek elektrik faturaları, vatandaşların tepkisini çekiyor. İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli ve diğer vergilerle birlikte ödenecek tutarın 2 katına çıktığını belirtiyor. "Bizi soymaya mı geldiniz?" diyen İstanbullular, "Asgari ücretin bin 300 lira olduğu ülkede 600 TL fatura ödenir mi?" diye soruyor.

Son aylarda kabaran elektrik faturalarına birçok vatandaş isyan etti. Geçtiğimiz yıllara nazaran son dönemde elektrik faturalarının neredeyse yarı yarıya yükseldiğini kaydeden vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi. Güngören'de iş yeri sahibi olan Caner Polat, faturasında tüketim bedelinin 140 TL olduğunu ancak ödenecek tutarın 215 TL olduğunu söyledi. Polat, "Bunu ödeme imkanım olmuyor. Böyle olursa iş yerimi kapatabilirim. Nasıl yapacağız bilemiyoruz, herkes mağdur." dedi.

'BİZİ SOYMAYA MI GELDİNİZ?'

Yüksek gelen elektrik faturalarıyla şok olan İsmail Bulut, faturalara gizli bir zam yapıldığını söyledi. Bulut, şöyle konuştu: "2015 yılı Aralık ayındaki faturamda dağıtım bedeli 4,52 TL olarak belirlenmiş. Ancak bu rakam 2016 Ocak ayında 17,24 TL olmuş. Burada gizli bir zam var, dağıtım bedeli ne demek. Faturamızda gerektiği kadar pay ödüyoruz. Burada işletmemiz de var, bütün cihazlarımız elektrikle çalışıyor. Bu gidişle sıkıntıya gireceğiz. Faturalarımızı aksatmamaya çalışıyoruz, bundan sonra aksatmayacağız anlamına gelmiyor. Bu gidişle aksatacağız. Gerekli mercilerin bunlarla ilgilenmesini istiyoruz. CLK nedir anlamını bilmiyorum, açılımı farklı şirketlerin birleşmesidir. Ama bizi soymaya mı geldiniz neye geldiniz bunu anlamak istiyorum."

"ASGARİ ÜCRETİN BİN 300 TL OLDUĞU ÜLKEDE 600 TL FATURA ÖDENİR Mİ?"

Fatura mağduru olan Hüseyin Şükür de "Son faturamda dağıtım bedeli 26,54 TL, bir ay önceki faturada ise 5 TL civarında idi. Asgari ücrete zam yapıldı ama cebimizden alındı. Asgari ücretli bir kişi, 4 çocuklu bir aile 150 TL elektrik faturası, 250 TL de doğalgaz, 200 TL de su öderse 600 TL eder. Nasıl geçinecek acaba? Asgari ücretin 1300 TL olduğu ülkede 600 TL fatura ödenir mi, insaf." diye konuştu.

Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde