Varlık şirketlerine BDDK freni....

Varlık şirketlerine BDDK freni....

Bankaların sorunlu alacaklarını ucuza satın alarak tahsil etmeye çalışan ve adeta mafyavari çalışan varlık şirketlerine BDDK uyarıda bulundu.

Varlık şirketlerine BDDK freni....
16px
24px
08.03.2017 12:32
ABONE OLgoogle

Bankaların sorunlu alacaklarını ucuza satın alarak tahsil etmeye çalışan ve adeta mafyavari çalışan varlık şirketlerine BDDK uyarıda bulundu.

Bankaların tahsili geçikmiş alacaklarını yüzde 2 ile yüzde 5 gibi bir orana satın alarak bunu vatandaşlardan tahsil etmeye çalışan varlık yönetim şirketlerine BDDK'dan sert uyarı geldi. Yeniçağ Gazetesi'nde Remzi Özdemir'in gündeme getirdiği varlık yönetim şirketleri kural dışı uygulamayalara başvurmaları halinde lisansları iptal edilecek.

Alacakları tahsil için adeta mafyavari yöntemlerle çalışan bazı varlık yönetim şirketleri, borçlunun neredeyse tüm ailesini arayıp icra ve hapis ile tehdit ediyorlardı. 

60 Milyon Liralık yalı icradan 10 Milyona satılıyor

BDDK'nın, "Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre şartları ya da ortakları, kurucularda aranan şartları kaybeden, aykırı işlem yaptığı tespit edilen, kurumca istenen tedbirleri belirlenen sürelerde almayan ve talep edilen bilgi ile belgeleri süresi içinde göndermeyen ya da bir takvim yılı içinde birden fazla bu yönetmeliğin diğer hükümlerine aykırı işlem yaptığı tespit edilen varlık yönetim şirketlerine, BDDK tarafından bu durumlarını düzeltmeleri için üç aya kadar süre verilecek.

Bu süre içinde durumlarını düzeltmeyenlerin faaliyet izinlerinin, aykırılığa konu işlemin niteliği, haklı ve mücbir sebeplerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı, faaliyet iznini kaldırmayı gerektirecek derecede kusur bulunup bulunmadığı hususlarının da değerlendirilmesi suretiyle iptal edilmesi kurulun takdirinde olacak.

Çok başarılı banka yöneticileri(!) 531 Milyonluk alacağı 27 Milyona sattı

YAPI KREDİ, 531 MİLYONLUK ALACAĞINA FİBA ŞİRKETİNE 27 MİLYONA SATMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Yapı Kredi Bankası 531 milyon TL'lik tahsili gecikmiş krediyi 27.5 milyon TL bedelle Fiba Grubu'na ait Güven Varlık Yönetim A.Ş.'ye sattığını açıkladı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde