Varlık Barışı'ndan kaç milyar TL geldi?

Varlık Barışı'ndan kaç milyar TL geldi?

Maliye Bakanı, "Varlık Barışı"na ilişkin, 19 Kasım 2013 itibarıyla 69,8 milyar TL varlık bildiriminde bulunulduğunu açıkladı. Gelen para ise...

Varlık Barışı'ndan kaç milyar TL geldi?
16px
24px
22.11.2013 11:09
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı, "Varlık Barışı"na ilişkin, 19 Kasım 2013 itibarıyla 69,8 milyar TL varlık bildiriminde bulunulduğunu, 1,4 milyar TL vergi tahakkuk ettirildiğini belirterek, "8,5 milyar TL tutarındaki varlık için 170 milyon TL vergi tahsil edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2014 yılı bütçesinin sunumunu yapıyor.

 Maliye Bakanı, mahalli idarelerin gelir, gider, varlık ve yükümlülüklerini, belediye şirketlerinin verilerini de dahil ederek yakından takip edebildiklerini belirterek, "Bu sayede, mahalli idareleri bütün olarak değerlendirebiliyor ve mali disiplinin sağlanması yönünde daha etkin politikalar belirleyebiliyoruz" dedi

BAŞBAKANLIĞA GÖNDERDİK

Döner sermayeli işletmelerin yeniden yapılandırılması için hazırladıkları Döner Sermayeli İşletmeler Kanun Tasarısı Taslağını Başbakanlığa gönderdiklerini açıklayan Maliye Bakanı, "Yeniden yapılandırma çerçevesinde Döner Sermaye Mali Yönetim Sisteminin yazılımını tamamladık. Bu sayede, döner sermayeli işletmelerin gelir, gider, nakit, borç ve alacaklarının günlük olarak izlenmesi mümkün hale gelmiştir" diye konuştu.

 Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sisteminin kapsamını genişlettiklerine işaret eden Maliye Bakanı, "2014 yılında memur ve kadro karşılığı sözleşmeli personel yanında sözleşmeli personel, geçici personel ve işçi statüsünde çalışan kamu personelinin özlük ödemelerini de sisteme dahil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

VERGİ DAİRESİNİ MOBİL HALE GETİRİYORUZ"

Vergi Usul Kanununu, ekonomik ve sosyal politikalara uyum sağlamak, sade ve daha kolay uygulanabilir bir hale getirmek amacıyla gözden geçirdiklerini ifade eden Maliye Bakanı, konuşmasına şöyle devam etti:

 "Elektronik Yoklama Sistemi ile vergi dairesini mobil hale getiriyoruz.
 Böylece mükellefleri ve vergiye tabi faaliyetleri yerinde tespit ederek online olarak ilgili birimlere ulaştıracağız. Bu faaliyetleri elektronik ortamda yaparak zaman, insan kaynağı ve maliyetlerden tasarruf edeceğiz."

 Mükellef Sicil Otomasyonunu yeniden hazırladıklarını ifade eden Maliye Bakanı, "Sicil otomasyonunda yer alan programları yeniden yazarak mükellef sicil bilgilerinin güncel tutulmasını, sicil veri tabanını kullanan diğer uygulamalar ile tam entegrasyonunu ve analiz yapısını güçlendirmeyi sağlayacağız. Çalışmayı 2013 yılı sonunda tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

VARLIK BARIŞI

Kamuoyunda "yurt dışı varlık barışı" olarak bilinen düzenlemeyi bu yıl uygulamaya koyduklarına işaret eden Maliye Bakanı, "Bu çerçevede 19 Kasım 2013 itibarıyla 69,8 milyar TL varlık bildiriminde bulunulmuş, 1,4 milyar TL vergi tahakkuk ettirilmiştir. 8,5 milyar TL tutarındaki varlık için 170 milyon TL vergi tahsil edilmiştir" açıklamasını yaptı.
Maliye Bakanı, şöyle devam etti:

 "Bu uygulama ile tahakkuk eden vergiler 30 Kasım 2013 tarihine kadar ödenebilecektir. Özel kesim tasarruflarını artırmak ve mevduatın vadesini uzatmak amacıyla indirimli vergi uygulamasına geçtik. Uzun vadeli tasarrufları artırmak için ücretli adına işverence bireysel emeklilik sistemine ödenen ve ticari kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınan katkı paylarını 5 puan artırarak ücretin yüzde 15'ine çıkardık."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde