Vakko'nun W'si kapandı mı!

Vakko'nun W'si kapandı mı!

Vakko’nun erkek giyim markası W mağazasının, Bağdat Caddesi'ndeki şubesini taşıdığını açıklamıştı. Ancak caddede W mağazası tüm aramalara rağmen bulunamadı...

Vakko'nun W'si kapandı mı!
16px
24px
16.03.2017 13:05
ABONE OLgoogle

Geçen hafta Bağdat Caddesi üzerindeki hareketliliği yazdık. Caddede kapanan ve açılan firmaların, mağazaların bilgilerini paylaştık. Bu haber üzerine Vakko yönetiminden bir bilgilendirme yazısı geldi.

Habere itiraz ediyorlar. Biz de her zaman olduğu gibi sorumlu gazetecilik gereği Vakko yönetiminin bu itiraz notunu sizlerle paylaşmak istedik. Gönderdikleri açıklamayı virgülüne dokunmadan okurlarımızın bilgisine sunuyoruz:

Vakko da Bağdat Caddesi'ndeki mağazasını kapattı

“Vakko Bağdat Caddesi’ndeki mağazasını kapattı" konulu haber hakkında…

Para Dergi’sinin 26 Şubat tarihindeki sayınızda yer alan “Vakko da Bağdat Caddesi'ndeki mağazasını kapattı” başlığıyla çıkan haber, detaylı bilgi tarafımızdan alınmadan kullanılmış olup tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır.

79 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin ilk lüks markası olan Vakko, kurulduğu günden bu yana perakende sektöründe birçok ilke imza atmıştır ve her zaman sektörü geliştirecek, yenilikler sunacak projeler üzerinde çalışmaya devam etmektedir. Mağaza sayısını her geçen sene artıran Vakko bugün Türkiye genelindeki 17 Vakko, 21 Vakkorama, 30 W Collection, 12 Outlet Vakko, 38 Boutique Vakko, 5 Vakko Wedding, 2 V2K designers, 2 Vakko Chocolate, 2 Vakko Home, 2 Vakko Mare mağazasıyla Vakko dostlarıyla buluşmaktadır.
Tüm bu çalışmalar yüksek motivasyonla sürerken haberde bahsi geçen Vakko Bağdat Caddesi mağazası kapandı haberi gerçeği yansıtmamakta olup, 79 yıllık köklü Vakko Dünyası altında çalışan 1757 kişilik Vakko ailesini ve Vakko Dostlarını derinden üzmüştür. Vakko için her zaman farklı bir yeri olan, üstünde titizlikle durduğumuz, adeta Bağdat Caddesi’nin ikonu olan Vakko Suadiye misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir. 

Vakko'dan 'Bağdat Caddesi’ açıklaması

Haberde aynı şekilde bahsi geçen W Collection mağazamız ise mevcut yerinden çıkarak Vakko dostlarına daha konforlu bir hizmet sunmak adına yerini değiştirme yoluna gitmiştir. W Collection’un yeni lokasyonu ile ilgili değerlendirmeler devam etmektedir. Bu doğrultuda, yayınınızda bahsi geçen kapandı haberinin bu bilgiler ışığında düzeltilerek Vakko dostlarını ve moda perakende sektörünü yanıltmamak adına haber olarak yayınlanmasını arzu ederiz. Saygılarımızla.”

Vakko yönetiminin habere itirazı böyle. Bizim okurlarımızı yanılttığımızı yazmışlar. Moda sektörünü yanıltmamak adına bir açıklama göndermişler. Şimdi öncelikle biz bu yazıdan bir şey anlamadık. Belki gözümüzden kaçmıştır diye bir daha okuduk. Ancak Vakko yönetiminin neye itiraz ettiğini çözemedik. Biz Vakko Bağdat Caddesi’nden çıkıyor demedik. 

Vakko bir dünya markası değildir demedik. Sadece Vakko markalarından W’nin caddedeki mağazasını kapattığını yazdık. Bu doğru mu? Doğru... O mağaza kapandı. 

CADDEDE NEREYE TAŞINDI BİLİNMİYOR

Vakko’nun Suadiye’deki ikon olduğunu söyledikleri mağazası ile ilgili haberimizde tek bir satır geçmiyor. Açıklamada W mağazasının yerinin değiştiği bilgisi var. Biz yeri değiştiği söylenen bu mağazayı bütün bir hafta aradık. Sorduk soruşturduk. Ancak cadde üzerinde lokasyonu değişen ya da yeni mağaza için görüşme yapılan bir yer bulamadık. Kısaca Vakko’nun kapanan W mağazası için gösterdiği bu hassasiyeti, niye derinden üzüldüklerini pek anlamadık. 

Bu arada W ile ilgili yeni ve henüz basına yansımayan bir bilgi daha verelim. Sadece erkek koleksiyonu ile bilinen bu zincir deneme amaçlı ilk kez olmak üzere bayan koleksiyonuna da yönelmiş durumda. Öğrendiğimize göre, önümüzdeki günlerde W mağazalarında bayan ürünleri de yer alacakmış. Duyurulur!..

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde