Vakko da Bağdat Caddesi'ndeki mağazasını kapattı

Vakko da Bağdat Caddesi'ndeki mağazasını kapattı

Bağdat Caddesi'nde mağaza kapatanlar kervanına Vakko da katıldı...

Vakko da Bağdat Caddesi'ndeki mağazasını kapattı
16px
24px
02.03.2017 14:53
ABONE OLgoogle

Daha önce bu sayfalarda İstanbul Bağdat Caddesi ile ilgili çok sayıda kulis-haber yazdık. Çünkü Bağdat Caddesi ekonomisi reel piyasalar için bir gösterge gibidir. Orada yaşanan önemli değişiklikler firmaların, banka şubelirinin ve de fast food zincirlerinin hareketleri bize fikir verir. 

Malum son dönemde cadde üzerinde çok sayıda tekstil ağırlıklı mağaza ya kapandı ya da yer değiştirdi. Bunun iki sebebi var. Birinci sırada çok ama çok yüksek seyreden kira politikası. Diğeri ise bölgedeki hızlı kenstle dönüşüm projeleri. 

Tek tek sayıldı, Bağdat Caddesi'nde 74 dükkan boş!

VAKKO MARKASI W DE KAPANDI

Biz belki bir fikir verir diyerek bu hat üzerindeki kapanan veya yer değiştiren ünlü zincirleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Cadde üzerinde son bir ayda hareketlilik devam etti.

Bu hareketlilikte en dikkat çeken markalardan biri Vakko markası olan W. Uzun yıllardır Bağdat Caddesi üzerinde yer alan W buradaki mağazasını kapattı. 

W'NİN YERİNE TWEEN GELDİ

Caddede önemli bir müşteri portföyü bulunan W bu mağazanın da kapanması ile birlikte iyice küçülmüş oldu. W hangi politika nedeli ile caddeden çıktı bilemiyoruz ama onun boşalttığı yeri kapı komşusu Damat bir diğer markası Tween için tuttu.

MC DONALD'S DA GİTTİ

Caddedeki bir başka dikkat çekici hareket ise Mc Donald’s da oldu. Ünlü hamburger zinciri Bağdat Caddesi üzerindeki tek restoranına kilit vurdu. Mc Donald’s’ın caddeki mağazasını kapatmasına gerekçe olarak aylık 35 bin lira olan kirası gösteriliyor. Evek bu rakam çok yüksek yüksek olmasına ama MC Donald’s sınıfındaki bir zincirin cadde de olmaması da bize biraz garip geldi.

33 uluslararası marka İstanbul'daki caddelerden çıkma kararı aldı

Çaykur’un zincir markası Çayla caddeye hızlı bir giriş yapmış ve peş peşe iki mağaza birden açmıştı. Ancak bunlardan Erenköy’de bulunan ve diğer mazaya göre biraz daha küçük olan Çayla açıldığı hızla kapandı. Hemen belirtelim bu hızlı açma-kapama biza biraz garip geldi. 

Caddenin bir başka hızlı kapananı da Üç Maymun isimli restoran zinciri oldu. O da çayla gibi çok hızlı bir hareket gösterdi. Dört ay önce Sandalya isimli restoranın yerine açılan Üç Maymun hızı bir şekilde kapılarını kapattı. 

Boyner, Cadde'den ayrılıyor mu? İşte açıklama

Caddenin en önemli markalarından Beymen ise yeni mağazası için gün saymaya başladı. Cadde üzerindeki çok hoş bir mimari ile yapılan beş katlı yeni bina daha şimdiden dikkatleri üzerine çekiyor. Eylül ayında açılması planlanan binanın dış cephesi bitmiş durumda.

Beymen’in proje ortağının da Akiş GYO olduğunu belirtelim. Firmanın cadde mağazacılığında ilk işbirliği ise Beymen’le olmuş. Çünkü bu binanın mülkü Akiş GYO’ya ait. Beymen burada kiracı konumunda…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde