VIP Damat 001'i kapıda bıraktı

VIP Damat 001'i kapıda bıraktı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a, Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda yapılan muamele utandırdı.

VIP Damat 001'i kapıda bıraktı
16px
24px
30.07.2015 08:41
ABONE OLgoogle
Meclis Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım’ı aprondan uğurladı. İsmet Yılmaz, Erdoğan yurtdışında olduğu süre boyunca Cumhurbaşkanlığı’na vekalet edecek.

Meclis Başkanı Yılmaz, Erdoğan’ı Çin’e uğurladıktan sonra İstanbul uçağını beklemek üzere Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan ‘özel oda’ya yöneldi. Erdoğan’ın koruma polisleri İsmet Yılmaz’ı “İçeride Berat Albayrak’ın özel görüşmesi var” diye durdurdu

Cumhurbaşkanı vekili, Türkiye Cumhuriyeti’nin iki numarası TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a, Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda yapılan muamele utandırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kalabalık bir heyet ile dün Çin’e gitti. Erdoğan’ı‘Devlet Konukevi’ olarak da adlandırılan Büyük Şeref Salonu’ndan kendisine vekalet edecek olan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar uğurladı.

Erdoğan’ın özel uçağı TUR saat 12.10’da Esenboğa’dan havalandı. Yılmaz, yolcu ettikten sonra aprondan Büyük Şeref Salonu’na döndü. İstanbul’daki programına gitmeye hazırlanan Yılmaz, uçağının kalkışına zaman olması nedeniyle sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanları’nın dinlenmesi için ayrılan özel odaya yöneldi.

DAMAT BEY TOPLANTIDA

Ancak İsmet Yılmaz odaya girmek istediği sırada beklemediği bir durumla karşılaştı. Kapıda bulunan Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polis memuru, Meclis Başkanı’na “Başkanım içeride Berat Albayrak’ın özel toplantısı var’’ dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Albayrak’ın koruma polisinin sözleri karşısında şaşıran İsmet Yılmaz, içeri girmekten vazgeçti ve olayı büyütmedi. Yılmaz, Devlet Konukevi içindeki başka bir odaya giderek uçağının kalkış saatini bekledi. Skandala, havalimanındaki yetkililer ile Yılmaz’ın kurmayları da tanık oldu.

ALBAYRAK’A BU AYRICALIK NİYE?

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanları ile yabancı devlet/hükümet başkanlarının kullanımında olan Devlet Konukevi’nde yaşanan skandal örtbas edilmeye çalışıldı. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yalnızca Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanları’nın özel görüşme ve dinlenme amaçlı kullandığı salonu kapatması tartışma yarattı.
Kamil Elibol/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde