Uzel'den flaş açıklama: İcradan satılık fabrika için...

Uzel'den flaş açıklama: İcradan satılık fabrika için...

Uzel Makine’nin Eyüp Rami’de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarılması üzerine Önder Uzel açıklama yaptı...

Uzel'den flaş açıklama: İcradan satılık fabrika için...
16px
24px
14.10.2015 13:02
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine’nin Eyüp Rami’de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarılmıştı. Eyüp Rami'deki fabrika ve içindeki ekipmanların yanı sıra fabrikaya ait 4 ayrı taşınmaz ile 3 bina, 382 milyon 772 bin TL bedelle açık artırma usulüyle satılacak.

İCRADAN SATILMAMASI İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ

Uzel Makine Sanayi A.Ş'ye bağlı İstanbul Rami'de bulunan Uzel Traktör Fabrikası'nın, alacaklıların isteği üzerine icradan satışa çıkarılması ile ilgili olarak Uzel Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel açıklama yaptı. İşte o açıklaması:

"Uzel Makine, sadece Türkiye'nin değil dünyanın sanayi devlerinden birisidir. Bizler sanayiciyiz, borçlarımızı sınai faaliyetlerimizi sürdürerek kapatmalıyız. Bu etapta varlıklarımızın satışı, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir.

Amacımız firmamız faaliyetlerinin devam etmesidir. Bu nedenle şirket yönetimi olarak satışın gerçekleşmemesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Uzel, bir varlığını elden çıkarmak istiyorsa bu, firmanın kendi iradesi ve onayı ile olmalıdır, aksi durumda böyle bir satışın sonuçlanmasına izin verilmeyecektir.

Şirketin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve üretimin yeniden başlayabilmesi için bir süredir çalışmalar yapmaktayız. Biz, varlıklarımızı satarak değil koruyarak, üretimi devam ettirip, iş ve istihdam yaratarak eski parlak günlerimize tekrar dönmek niyetindeyiz. 

Üretimi hakkıyla yapabilmek ve müşteri memnuniyetini sürdürebilmek kolay bir iş değildir. Hassasiyet, bilgi, sabır ve dinlemeyi gerektirir. Mevcut şartlar altında ancak ben ve ekibim üretimin devam edebilmesini mümkün kılabilir."

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Önder UZEL- Uzel Makine Yönetim Kurulu Başkanı
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde